Web Analytics

Rătești: Grupuri sanitare în interior și teren de sport multifuncțional pentru Școala Gimnazială ”Gheorghe I.I.C Brătianu”

de | 10.04.2021 10:02 | Actualitate, Politica si Administratie

Școala Gimnazială ”Gheorghe I.I.C Brătianu” din Rătești dispune, de vineri, de grupuri sanitare la interior, racordate la utilități și amenajate individual pentru cadre didactice, elevi și persoane cu dizabilități, dar și de un teren de sport multifuncțional cu gazon sintetic.

“Este o investiție care era mai mult decât necesară. Rămăsese ultima școală din localitate care nu beneficia de grupuri sanitare la interior. Astăzi am făcut recepția și am predat lucrarea către conducerea școlii. Trebui să menționez și faptul că, fără sprijinul Consiliului Județean Argeș, nu puteam termina lucrarea. În plus, ne dorim ca în perioada următoare să reabilităm întreaga clădire atât la interior cât și la exterior. Terenul de sport este făcut, în mare parte, pe fonduri europene și este un proiect realizat în colaborare cu GAL Drumul Carelor Topoloveni ”, a precizat primarul comunei Rătești, Vasile Cornel Petrică.

CITESTE SI Strigătul de disperare al unei mame: “ Vă rog, ajutați-mă să îmi salvez copilul!”

Vineri, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, vicepreședintele Adrian Dumitru BUGHIU și administratorul public Cristian Puiu au făcut o vizită de lucru în comuna Rătești, acolo unde au fost recepționate mai multe lucrări de infrastructură.

“În ultimii patru ani, Consiliul Județean Argeș a investit foarte mulți bani în modernizarea școlilor, mai ales prin crearea condițiilor igienico – sanitare necesare, oferind finanțare pentru a integra toaletele în incinta școlilor. Astfel s-a ajuns ca astăzi(n.r. vineri), în județul Argeș, majoritatea școlilor din mediul rural să aibă grupurile sanitare în interior. Mă bucur că s-a finalizat această investiție la Rătești, într-o școală în care învață aproape 200 de copii. În ceea ce privește terenul de sport pot spune doar că sportul are multiple beneficii – contribuie la sănătatea și educația copiilor.”, a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă.

CITESTE SI (foto) Expoziţie dedicată spiritualităţii, la Biblioteca Judeţeană Argeş

foto: Facebook/Consiliul Judetean Arges

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole