Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeș, găzduiește în perioada 1-30 aprilie expoziția de pictură și grafică intitulată ,,O perspectivă asupra îngerilor”. Semnată de profesor dr. Lavinia Elena Vieru, cadru didactic al liceului de Arte Dinu Lipatti din Pitești la departamentul de Artă Murală. Pe lângă calitatea de dascăl și cea de artist, aceasta este redactor- colaborator la Revista ,,Art-Out” și scriitor de literatură.
Lavinia Elena Vieru a participat la numeroase conferințe și expoziții atât naționale, cât și internaționale în Marea Britanie și Italia. Pe partea de literatură, aceasta deține numeroase premii pentru proză și poezie obținute în cadrul unor concursuri de la Timișoara și Sicilia.
Lucrările sunt expuse în holul bibliotecii unde pot fi admirate pe perioada întregii luni. Expoziția nu a fost un eveniment deschis publicului larg și nu a beneficiat de anvergura de altă dată din cauza pandemiei.
Spre bucuria iubitorilor de artă din Piteşti, lucrările expuse la bibliotecă pot fi achiyiţionate.
„Arta este hrana noastră spirituală”
Lavinia Elena Vieru: ,,Îngerii reprezintă năzuința noastră către absolut și către spiritualitate. Ei reprezintă forma cea mai frumoasă a ființei în lumină și am ales să reprezint aceste imagini unele dintre ele fiind antropomorfe. Care să să vină în sprijinul descrierilor biblice, dar în același timp să fie și conforme cu imaginația mea.
În pictură m-am axat foarte mult pe policromie și pe descrierea luminii în culoare și în ductul liniei. În grafică am avut o concentrare mai mare pe formă, pe morfologie și pe expresivitatea aripii în desen. Consider că este o serie pe care o voi continua la nesfârșit pentru că există posibilități multiple de exprimare plastică pe acest domeniu și pe acest subiect al spiritualului și al îngerilor.
CITEŞTE ŞI: Evenimentele Centrului Cultural Piteşti
Crezul meu artistic se pliază foarte mult pe ceea ce spunea Nichifor Crainic și anume că arta trebuie să fie o expresie și să deschidă în noi acel paradis pierdut. Pe care trebuie să-l găsim de fiecare dată în structura noastră interioară”.
Exercițiul asupra perspectivei îngerilor și a acestor ființe de lumină este mai vechii. Încă din copilărie am studiat antropomorful, figura umană ca esență spirituală și apoi ca năzuință către absolut și către divinitate. Și atunci acest exercițiu continu a dus la esențializarea formelor”., a declarat Lavinia Vieru într-un interviu acordat postului local de televiziune Argeş TV.
0 Comentarii