Web Analytics

Răsturnare de situaţie: tânărul care a lovit de 23 de ori o vânzătoare, condamnat la trei ani de închisoare cu executare

de | 4.05.2017 18:09 | Dezvăluiri

7 mercan# Sentința a fost dată de Curtea de Apel Pitești. Inițial, în decembrie 2016, Judecătoria Curtea de Argeș îl condamnase pe Alexandru Mercan la trei ani de închisoare cu suspendare
Vineri, 26 aprilie, Curtea de Apel Pitești a dat sentința definitivă în cazul lui Alex Mercan, tânărul de numai 19 ani care la începutul lui martie 2016 a intrat într-un magazin din Curtea de Argeș, unde, după ce a bătut-o pe vânzătoare, i-a luat încasările în valoare de peste 2.300 lei și s-a făcut nevăzut, fiind prins ulterior de polițiști. Inițial, în decembrie 2016, tânărul fusese condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Însă Curtea de Apel Pitești a admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş şi de părţile civile Carmen Vîlcu și Codalex Roby Top și a desființat în parte sentința, dispunând ca Alexandru Mercan să execute pedeapsa de trei ani de închisoare în regim de detenție. Instanța a menţinut celelalte dispoziţii ale sentinţei de anul trecut și este definitivă.

Cazul a fost unul cu atât mai surprinzător cu cât Alex Mercan, băiatul unui cunoscut om de afaceri din Orașul Basarabilor, nu avea antecedente penale și nu era cunoscut ca având un comportament violent. În decembrie 2016, Judecătoria Curtea de Argeș l-a condamnat pe Alex Mercan la trei ani de închisoare cu suspendare. Însă atât Carmen Vâlcu, victima sa, cât și Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș au făcut apel.
Judecătoria Curtea de Argeș i-a stabilit mai multe restricții pe durata termenului de supraveghere de 4 ani. Astfel, acesta trebuie să presteze 100 de zile lucrătoare de muncă în folosul comunității, nu are voie să depășească limitele județului Argeș și să se deplaseze în baruri, cluburi, discoteci ori alte localuri în care se consumă băuturi alcoolice. Alex Mercan a fost obligat de magistrați să plătească victimei sale daune morale în cuantum de 5.000 de euro.

Victima a avut nevoie de nouă zile de îngrijiri medicale

După cum spun procurorii în rechizitoriu, pe 5 martie a.c., în jurul orei 6 dimineața, Alex Mercan a intrat într-un magazin non-stop aflat pe str. 1 Decembrie 1918, la nici 50 de metri de sediul Poliției Curtea de Argeș. I-a cerut vânzătoarei un pachet de țigări, după care a lovit-o cu pumnul în față, aceasta căzând pe podea.
Vânzătoarea bătută a fost transportată la Spitalul Curtea de Argeș și a avut în total nevoie de nouă zile de îngrijiri medicale. În urma vizualizării imaginilor video captate de sistemele de supraveghere amplasate în incinta magazinului SC CODALEX ROBY SRL Curtea de Argeş, procurorii au constatat că Alex Mercan „a lovit persoana vătămată, o singură dată, cu pumnul, în zona feţei, şi de 23 de ori, cu piciorul, în zona capului, loviturile cu piciorul fiind exercitate, de către inculpat, în timp ce persoana vătămată era căzută la podea.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii