Web Analytics

Răsturnare de situaţie pentru proiectul imobiliar de la Hotel Muntenia

de | 22.06.2022 13:00 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Politica si Administratie

S-a descoperit că Dragoș Diaconescu, zis și Benny Păcănele, nu este singurul proprietar al imobilului asupra căruia se intervine, așa că are nevoie de acordul altor doi coproprietari
Unul dintre aceștia e dr. Ionuț Costache, patronul clinicii stomatologice cu același nume, care funcționează pe o latură a Hotelului Muntenia, iar în al doilea caz e vorba de Aurel și Marioara Bobu, în spațiul cărora funcționează un magazin de încălțăminte

Dragoș Diaconescu, de la SC Atu Novo Construct SRL, cunoscut și ca Benny Păcănele, proprietarul Hotelului Muntenia, a depus un nou studiu de oportunitate, versiunea a treia, pentru Hotelul Muntenia. Documentația de urbanism a întrunit vot majoritar favorabil, adică a fost aprobat, în cadrul ședinței C.T.A.T.U. a Primăriei Pitești din 8 iunie a.c.
Funcțiunea propusă pentru noul complex este una mixtă – comerț, servicii de interes general, servicii conexe hotelului (cazino, spa, sport etc.), alimentație publică (restaurant, cafenele etc.), locuințe colective/apartamente-hotel; birouri, parcări (majoritar subsol), spații cu caracter public. Documentația a obținut 7 voturi favorabile, 2 voturi nefavorabile și o abținere.

Citește și A treia oară a fost cu noroc pentru Beny Păcănele! Da pentru mall, nu pentru blocuri în parcarea de la Hotel Muntenia!

În cadrul ședinței Comisiei de Urbanism s-au făcut o serie de recomandări și observații. Două dintre ele vi le-am prezentat în ediția de săptămâna trecută, un studiu arheologic și o expertiză pentru lucrări subterane la adâncimi foarte mari. Mai amintim acum obținerea unui punct de vedere de la Direcția Județeană de Cultură Argeș/Muzeul Județean Argeș privind fezabilitatea realizării a 3 niveluri subterane în zona de interes arheologic; recomandarea ca extinderea dinspre Casa Armatei să fie mai redusă ca procent de ocupare a terenului, pentru a se asigura perspectiva dinspre pietonal spre Grădina Publică; s-a recomandat și prezentarea unei propuneri cu o extindere pe verticală a turnului hotelului etc.

În fine, ultima recomandare, mai degrabă necesitate, este ca proprietarul hotelului să obțină acordul coproprietarilor imobilului asupra căruia se intervine. Iar printre aceștia se află patronul clinicii stomatologice „Dr. Costache”, precum și Aurel și Marioara Bobu. Și pentru ca lucrurile să fie limpezi, pe 20 iunie, prin Direcția Arhitect Șef, primarul Cristian Gentea i-a solicitat patronului de la Muntenia să vină la sediul Primăriei Municipiului Pitești pentru completarea documentației cu clarificările/modificările/completările precizate. Așa că proiectul imobiliar a intrat în impas și nu va primi aviz de construire, atâta timp cât Dragoș Diaconescu, alias Benny Păcănele, nu obține acordul celorlalți doi proprietari care dețin spații în imobilul cunoscut ca Hotel Muntenia.

Citește și Benny Păcănele a depus la Primăria Pitesti un proiect pentru 2 blocuri lângă hotel Muntenia

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *