Rafinăria Petromidia, amendată de Garda de Mediu Constanța pentru poluare

de | 3.08.2021 15:05 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Rafinăria Petromidia a fost amendată de Garda de Mediu Constanţa cu 100.000 de lei, în urma incendiului de acum cu o lună, soldat cu moartea a trei persoane.

Garda de Mediu amendase deja Petromidia cu 50.000 de lei pentru acelaşi eveniment, acum sancţiunile fiind pentru că nu s-au luat măsuri pentru prevenirea poluării în timpul acţiunilor de revizie şi curăţare a instalaţiilor. Garda de Mediu Constanța a transmis, marţi, într-un comunicat de presă, că a făcut verificări pe platforma Petromidia în urma unor sesizări primite de la localnici din Năvodari.

“Pentru soluţionarea unor petiţii transmise instituţiei noastre în perioada 13.07.2021-20.07.2021 de către cetăţenii din Năvodari, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa au efectuat verificări pe platforma industrială Petromidia unde se desfăşurau lucrări de revizie – curăţare instalaţii rafinare ca urmare a incidentului produs în data de 02.07.2021.
S-a constatat că în timpul efectuării lucrărilor de reparaţii/revizie nu s-au luat măsurile necesare pentru prevenirea poluării, iar pentru neconformitatile constatate s-a aplicat sancţiune contravenţională, conform prevederilor Legii 278/2013 privind emisiile industriale, art. 11, litera a, în valoare de 100.000 lei”, se arată în comunicat.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

DGA Argeș: Activitate de prevenire
DGA Argeș: Activitate de prevenire

La inițiativa Consiliului Județean Argeș și în baza Protocolului de colaborare încheiat în anul 2021, între MAI – Direcția Generală Anticorupție și Consiliul Județean Argeș, ofițeri din cadrul Serviciul Județean Argeș au desfășurat, în data de 19.05.2022,  o...

UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia
UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia

Comisia Europeană a prezentat în ziua de 18 mai planul REPowerEU - răspunsul său la situația dificilă și la perturbările cauzate pe piața mondială a energiei, de invazia Ucrainei de către Rusia. Există două argumente principale în favoarea transformării urgente a...


Loading RSS Feed