Web Analytics

Racheta Artemis 1 a decolat către Lună, după mai multe amânări

de | 16.11.2022 10:20 | Actualitate, Home

Megaracheta SLS a decolat cu succes, în această dimineață, îndreptându-se în prezent spre Lună. Misiunea Artemis, a NASA, își propune să reia misiunile selenare. Decolarea, care fusese programată inițial în luna august, a fost amânată de mai multe ori din cauza dificultăților tehnice sau a vremii nefavorabile.

Citește și: Un copil cu patru clase a spart site-ul Poliției Locale

Conform Agerpres, pentru acest zbor de testare lansat la 50 de ani de la ultimul zbor al programului Apollo, capsula Orion, fără astronauţi la bord, nu va ateriza pe Lună, dar se va aventura până la 64.000 km în spatele acesteia, un record pentru o navă spaţială care poate transporta echipaj uman. Scopul acestei misiuni Artemis 1, programată să dureze puţin peste 25 de zile, este de a verifica dacă această nouă rachetă este capabilă să transporte un echipaj pe Lună în următorii câţiva ani.  

Citește și: Autorul accidentului de la Dobrești s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală

După această primă misiune, Artemis 2 va transporta în 2024 astronauţi până pe Lună, fără a ateriza acolo. Această onoare îi va reveni misiunii cu echipaj Artemis 3, în 2025, cel mai devreme. NASA plănuieşte să lanseze o misiune pe an.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *