Web Analytics
scris miercuri, 16.11.2022

Un copil cu patru clase a spart site-ul Poliției Locale

Un băiat care a terminat doar patru clase a reușit să spargă de cel puțin două ori, de unul singur, site-ul Poliției Locale Ploiești, înlocuind informațiile oficiale cu o serie de anunțuri obscene, dar și clipuri cu manele sau filme pentru adulți, informează Ziarul Incomod. Adolescentul din Sibiu, dar domiciliat în prezent în Franța, a fost dat de gol de unul dintre partenerii săi cu care plănuise să atace și alte site-uri ale unor instituții de stat unde ar fi identificat vulnerabilități.

Un copil cu patru clase a spart site-ul Poliției Locale

Citește și: A fost finalizată expertiza psihiatrică în cazul criminalului din Bascov

Lucian L. a fost identificat și prins de către polițiștii din cadrul BCCO Ploiești, pentru ca ulterior să fie trimis în judecată de procurorii DIICOT sub acuzația de alterarea integrității datelor informatice. În mai 2021 tânărul a spart site-ul Consiliului Județean Cluj. Aici adolescentul a fost ceva mai curajos, cerând inclusiv o răscumpărare de 100 de dolari pentru ca baza de date să nu fie publicată pe internet. Dosarul său se află pe rolul Tribunalului Prahova din septembrie 2022, instanță care a și dispus începerea judecății pe fondul cauzei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...