Web Analytics
scris sâmbătă, 20.01.2024

Putin s-a scufundat vineri într-un bazin cu apă rece ca gheaţa, pentru a marca tradiționala Bobotează

Preşedintele rus Vladimir Putin, în vârstă de 71 de ani, s-a scufundat vineri într-un bazin cu apă rece ca gheaţa pentru a sărbători Botezul lui Iisus Hristos, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de EFE, conform Agerpres.

Putin s-a scufundat vineri într-un bazin cu apă rece ca gheaţa, pentru a marca tradiționala Bobotează

Citește și: Mihai Eminescu, un critic al occidentalizării forțate

„Da, o face în mod tradiţional de Bobotează”, sărbătorită de ruşii ortodocşi de rit vechi la 19 ianuarie, a afirmat Peskov în conferinţa sa zilnică de presă.

Este o ceremonie pe care Putin nu a ratat-o niciodată, cu o singură excepţie, în 2022, când liderul rus nu s-a scufundat în apa îngheţată, din „motive epidemiologice”, potrivit purtătorului de cuvânt.

Cu toate acestea, în 2021, când pandemia de coronavirus facea încă ravagii, Kremlinul a publicat un video cu ceremonia în timpul căreia Putin a plonjat de trei ori într-un bazin în formă de cruce, făcându-şi semnul crucii înainte de fiecare scufundare, în conformitate cu tradiţia ortodoxă, notează EFE.

Ceremoniile de scufundare de Bobotează s-au desfăşurat în mod normal în întreaga ţară, cu excepţia oraşului din sud Belgorod, situat la graniţa cu Ucraina, care a devenit o ţintă constantă a atacurilor ucrainene.

La fel ca în alte dăţi, clericii ortodocşi au binecuvântat mii de bazine, iazuri, râuri şi chiar copci în mare cu cruciuliţe de argint la primele ore ale dimineţii, pentru ca ruşii să-şi poată îndeplini obiceiul sacru de Bobotează.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită