Web Analytics
scris marți, 22.03.2022

Pui de vulpe luați de lângă mama lor pentru că au fost confundați cu niște căței orfani

Un număr de cinci pui de vulpe găsiți în împrejurimile Piteștiului au fost confundați de un iubitor de animale cu niște pui orfani de cățel și luați din zona în care fuseseră fătați. Ei au ajuns la Fundația Visul Luanei unde sunt îngrijiți și alăptați cu lapte praf, în speranța că vor supraviețui fără mamă. Reprezentanții fundației atenționează că în această perioadă este sezon de fătare la vulpile roșii iar puii acestora pot fi lesne confundați cu puii de câine, dar au niște particularități de care cei care vor să îi „salveze”, trebuie să țină cont.

Pui de vulpe luați de lângă mama lor pentru că au fost confundați cu niște căței orfani

„Oficial deschidem sezonul de îngrijire a puilor de animale sălbatice cu acești 5 puiuți de vulpe care au fost preluați dintr-un cuib din zona Pitești crezându-se că sunt pui de cățel. Deși s-a încercat la recomandarea noastră reîntregirea familiei, din păcate a fost compromisă legătura cu mama lor și astfel au ajuns la Centrul nostru unde va trebui să-i îngrijim până la începutul toamnei.

Citește și A fost promulgată legea care permite accesul cu animale de companie pe plajă

Din ianuarie până în martie, este sezonul de fătare la vulpile roșii (Vulpes vulpes).

Acestea dau naștere unui singur cuib de pui pe an, de 4-5 indivizi, cântărind aproximativ 100 de grame.

Deși sunt foarte asemănători cu puii de câine, aceștia nu trebuie confundați! Culoarea este cafenie-roșcată, unformă, însă întotdeauna prezintă vârful cozii alb și o pată albă pe piept.

Din păcate foarte multe exemplare sunt preluate din natură fără să fie cu adevărat orfane, cum este și acest caz.

Dacă găsiți pui de vulpe, întotdeauna consultati-vă cu un centru de reabilitare înainte de a-i prelua, și nu încercați să vă asumați creșterea lor. Chiar dacă procesul de creștere a acestora este similar cu cel de la câine, pentru a avea șanse de supraviețuire ulterior, este necesară o interacțiune minimă cu aceștia, o dietă atent selectată pentru a îndeplini necesarul de creștere, iar imediat după înțărcare, spații exterioare unde să nu mai ia contact cu omul, care trebuie recunoscut ca prădător. Evitarea imprintării sta la baza reabilitării de succes a acestei specii”, a anunțat Fundația Visul Luanei pe pagina oficială.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită