A fost promulgată legea care permite accesul cu animale de companie pe plajă

de | 19.03.2022 12:02 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Reprezentanţii USR arată că legea care permite accesul cu animale de companie pe plajele de la Marea Neagră a fost promulgată, precizând că “punguţa, lesa şi hamul se află printre condiţiile accesului”.

“E definitiv: legea USR care permite accesul cu animale de companie pe plajele de la Marea Neagră a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Punguţa, lesa şi hamul se află printre condiţiile accesului”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a formaţiunii.

Citește și: Fostul premier bulgar Boiko Borissov, reținut de poliție la o zi după vizita Codruței Kovesi la Sofia

Potrivit deputatului USR Cristina Rizea, autorul legii, aceasta prevede acces liber pe plajă cu animalele de companie în extrasezon, acces liber cu animalele de companie pe plajă, în sezon, cu acordul operatorului de plajă. Totodată, este obligatoriu ca animalul de companie să fie ţinut în lesă sau ham, iar persoana care însoţeşte animalul de companie la plimbare pe plajă este obligată să îi strângă mizeria.

Citește și:Studentă la jurnalism la Universitatea Piteşti, Vlada din Odesa şi-a spus drama de refugiat în redacţia Jurnalului de Argeş

Poliţia Locală, Poliţia naţională şi Jandarmeria vor avea atribuţii de control pentru respectarea legii, scrie news.ro.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 Comentariu

  1. Candva, pe ecrane rula un film … “Mondo cane” !

Ultimele articole