Web Analytics

Proteste violente în Franța, împotriva majorării vârstei de pensionare. Manifestanții au dat foc ușii primăriei din Bordeaux

de | 23.03.2023 23:13 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Conform Ministerului de Interne, peste un milion de persoane protestează în întreaga țară. Doar la Paris s-au adunat 120 de mii de manifestanți, fiind cel mai mare protest de anul acesta din capitala Franței.

Aceeași sursă informează că 123 de polițiști și jandarmi au fost răniți în urma confruntării cu protestatarii care au devenit violenți, fiind arestate 80 de persoane.

Citește și: Declarația Unică 2023 pentru ANAF. Care este termenul limită pentru depunere

Videoclipurile și fotografiile de pe rețelele de socializare arată ușa primăriei din Bordeaux care arde. Nu este clar dacă focul a cuprins și alte părți din clădire și cine anume a provocat incendiul, însă numărul protestatarilor este în creștere.

Protestatarii, nemulțumiți de planul președintelui Emmanuel Macron de a crește vârsta de pensionare, au blocat accesul către terminalul aeroportului Charles de Gaulle, au ocupat șine de tren și au aruncat cu sticle incendiare într-o secție de poliție, într-o nouă zi de demonstrații în toată Franța.

Manifestații au loc pe tot teritorul țării. Poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor, la Nantes, un oraș din vestul țării. La Rennes, forțele de ordine au folosit tunuri cu apă. Protestatarii  din Lorient au declanșat un scurt incendiu în curtea unei secții de poliție, după ce au aruncat cu sticle incendiare. În apropiere de Toulouse, în sud-vest, protestatarii au blocat traficul pe o autostradă, arzând gramezi de gunoi.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *