Web Analytics
scris sâmbătă, 17.02.2024

Proteste după moartea lui Aleksei Navalnîi. Peste 100 de oameni au fost arestați

Cel mai important oponent al președintelui rus a decedat, vineri, într-o închisoare din Siberia. Deocamdată, nu a fost precizată o cauză oficială a morții. Între timp, oameni din întreaga lume continuă să-i aducă un ultim omagiu disidentului rus. Gesturi simbolice au avut loc și în mai multe orașe din Rusia, unde cel puțin 100 de oameni au ajuns în noaptea de vineri spre sâmbătă în arest.

Proteste după moartea lui Aleksei Navalnîi. Peste 100 de oameni au fost arestați

Citește și: Traficant de droguri, bătut de părinții unui client


Zeci de persoane au fost arestate vineri seară la Moscova, în timp ce locuitorii îi aduceau un omagiu lui Navalnîi, la monumentul dedicat deținuților politici. Manifestări similare au avut loc în întreaga Rusie, după ce s-a aflat că opozantul rus a murit în colonia penitenciară unde era închis, dincolo de cercul polar. Alte mii de oameni s-au adunat în fața ambasadelor Rusiei din Berlin, Roma, Belgrad, Varșovia, Sofia și în alte orașe europene. Au aprins lumânări și au depus flori în memoria liderului opoziției ruse, mort la 47 de ani.
Vestea morții lui Navalnîi a fost dată chiar de oficialii penitenciarului siberian în care era încarcerat. Comunicatul oficial afirmă că i s-a făcut rău după o plimbare și că medicii nu l-au putut resuscita.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *