Web Analytics

Proteste ale sindicaliştilor din Educaţie, la Bucureşti

de | 13.01.2022 08:14 | Actualitate, Politica si Administratie

Membri ai sindicatelor din Educație vor protesta, joi, în fața sediului Guvernului şi la cele ale PNL şi PSD din Capitală.
“Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater“, în numele celor peste 300.000 de salariaţi din învăţământ ale căror drepturi şi interese le reprezintă, constată că actualul Guvern continuă politica de a desconsidera salariaţii din învăţământ”, potrivit unui comunicat de presă. Începând cu ora 10.00, manifestanții se vor aduna în Piaţa Victoriei. Potrivit sindicaliştilor, majorarea salarială de doar 4% aplicată de la 1 ianuarie este una nesemnificativă, ceea ce a generat o stare de nemulţumire generală în rândul salariaţilor din învăţământ.

CITEŞTE ŞI: Pitești: Anunț privind modificarea graficelor de colectare a deșeurilor reciclabile

“De asemenea, trebuie avut în vedere şi faptul că peste 30.000 de salariaţi din categoria personalului nedidactic din învăţământ beneficiază de salariul minim brut pe ţară garantat în plată, deşi, de la data declarării pandemiei COVID-19, aceşti salariaţi au desfăşurat şi alte tipuri de activităţi ce nu au legătură cu cele specifice postului deţinut. În plus, personalul din învăţământ este singura categorie de bugetari care nu beneficiază de sporuri pentru condiţii de muncă, deoarece în ultimii ani politica guvernamentală în domeniul salarizării a fost aceea a plafonării cuantumului sporurilor la nivelul anterior intrării în vigoare a Legii nr. 153/2017, ceea ce a făcut inaplicabile H.G. nr. 34/2018 şiH.G. nr. 569/2017”, se mai arată în comunicat.
La momentul actual, cele trei federaţii sindicale își consultă mambrii pe tema unei greva în sistemul educaţional.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii