Web Analytics

Proiecte comune România – Bulgaria – Grecia în transporturi, energie, comerț, securitate

de | 10.10.2023 13:11 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Marcel Ciolacu a participat luni la Trilaterala România – Bulgaria – Grecia, la care au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Comisiei Europene. La trilaterală, statele au decis demararea unor proiecte comune în domenii strategice, de interes comun.

Citește și: Marcel Boloș anunță restructurarea ANAF


În cadrul discuţiilor purtate în cadrul Trilateralei România-Bulgaria-Grecia cele trei state au agreat implementarea unui plan de acţiune comun pentru a avea evoluţii semnificative în cooperarea trilaterală în domenii precum transporturi, energie, comerţ sau securitate.

Citește și: PSD și PNL, noi funcții de conducere în instituțiile statului 


„La Trilaterala România-Bulgaria-Grecia am relansat dialogul dintre ţările noastre în jurul unor proiecte concrete de interconectare în transporturi, energie, comerţ sau securitate. În prezenţa reprezentanţilor Comisiei Europene, a prim-ministrului grec, Kyriakos Mitsotakis, şi cel al Bulgariei, Nikolai Denkov, am reiterat ambiţia României de a deveni rapid stat membru al spaţiului Schengen şi de a deveni un actor economic influent în regiune. Cu această ocazie, toate cele trei state am agreat să implementăm un plan de acţiune comun pentru a avea evoluţii semnificative în cooperarea trilaterală”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *