Web Analytics
scris marți, 10.10.2023

PSD și PNL, noi funcții de conducere în instituțiile statului 

Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc marți în şedinţă comună, pentru numiri la ANCOM şi Curtea de Conturi, precum şi pentru aprobarea unor rapoarte de activitate.

PSD și PNL, noi funcții de conducere în instituțiile statului 

La Curtea de Conturi ar expira mandatele lui Vasile Cosmin Nicula – vicepreşedinte, Ilie Sârbu – vicepreşedinte, precum şi consilierilor Attila Deszi, Dan Fîrţescu, Ileana Manuela Pieleanu, Miron Nica. Tot la Curtea de Conturi vor fi puse la bătaie și patru funcții de consilier, cu mandat pe 9 ani.

Citește și Contestația primarului din Mioveni se judecă pe 12 octombrie

Funcțiile de vicepreședinte al Curții de Conturi vor fi împărțite de PNL și de PSD. PNL îl susține pe fostul șef ANAF Lucian Heiuș. Pentru funcțiile de consilier, UDMR va face o nominalizare, PSD două și PNL una.

La ANCOM devin disponibile două funcții de vicepreședinte. O poziție este revendicată de PNL (pentru deputatul Pavel Popescu), fiind șanse ca a doua poziție de vicepreședinte să fie cedată de PSD în favoarea UDMR.

Un alt plen comun va avea loc săptămânile următoare, când va trebui validată noua conducere a Autorității de Supraveghere Financiară. PSD va da noul șef al acestei autorități, favorit pentru preluarea conducerii fiind Liviu Voinea, unul dintre consilierii PSD pe zona economică.

Potrivit înțelegerilor din Coaliție, PNL ar urma să dea și șeful Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Întreprinderilor de Stat, agenție înființată recent de guvern. PSD ar urma să preia Autoritatea Electorală Permanentă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *