Web Analytics

Programul „Casa Verde”: Se schimbă regulile în privința panourilor fotovoltaice

de | 8.02.2023 10:44 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Se schimbă regulile în privinţa panourilor fotovoltaice pe care românii și le pot instala cu ajutor de la buget. Din martie, doritorii vor avea nevoie doar de buletin și, cu ajutorul lui, se vor înscrie într-o aplicație.

Citește și: Cutremurele de luni au „mutat” Turcia cu 3 metri spre sud-vest!

Oamenii care vor dori să acceseze cei 25.000 de lei puşi la dispoziţia fiecărei gospodării se vor înregistra într-o aplicaţie. În termen de 90 de zile, vor primi pe mail numele mai multor companii acreditate să instaleze sisteme fotovoltatice și vor alege cu cine vor să lucreze. Aplicaţia pentru înregistrarea solicitărilor va fi gata în martie, iar până atunci ar trebui să fie acreditate şi firmele care vor putea instala panourile.

Citește și: Argeșenii, fruntași în cumpărarea de titluri de stat Tezaur

Anul trecut, Administrația Fondului pentru Mediu a fost depăşită de numărul mare de cereri venite din partea cetăţenilor, care au vrut să îşi monteze pe case panouri fotovoltaice. Pentru acest an, reprezentanţii instituţiei au decis ca analiza şi aprobarea dosarelor să fie trecută în responsabilitatea firmelor care montează sistemele. Autorităţile estimează că, în 2023, ar putea fi până la 200.000 de oameni care se vor înscrie în programul „Casa Verde”.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *