Web Analytics

Argeșenii, fruntași în cumpărarea de titluri de stat Tezaur

de | 8.02.2023 10:28 | Actualitate, Economie, Home

Trei judeţe din ţară sunt fruntașe în cumpărarea de titluri de stat Tezaur, potrivit Ministerului Finanţelor. „Românii din București, Cluj și Argeș și-au investit economiile în titlurile de stat Tezaur, la o valoare de peste 6,5 milioane de lei.  Subscrierea continuă până pe 24 februarie de la unitățile Trezoreriei Statului și 23 februarie (în mediul urban) și respectiv, 22 februarie (în mediul rural) prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A. Găsiți pe site-ul mfinante.gov.ro și la sediile trezoreriilor locale toate informațiile necesare. Mulțumim pentru încredere!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

Citește și: Cât costă asigurarea locuinței în caz de cutremur. Doar o gospodărie din cinci are încheiată o astfel de poliță

Ministerul Finanţelor a lansat, recent, o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur destinată exclusiv populaţiei, cu maturităţi de 1, 2 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 7,20%, 7,50%, respectiv 8%.

Citește și: Cutremurele de luni au „mutat” Turcia cu 3 metri spre sud-vest!

Conform unui comunicat al MF, titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *