Web Analytics

Program regional pentru tratarea infarctului miocardic la Spitalul Județean Argeș

de | 28.08.2019 12:09 | Actualitate

De luni 2 septembrie, la Spitalul Județean Argeș va începe să funcționeze un program regional pentru tratarea infarctului miocardic acut (STEMI). Programul funcționează deja cu succes de mai mulți ani în câteva centre din țară. Miercuri 28 august, programul a fost prezentat oficial la Consiliul Județean Argeș.

La eveniment au fost prezenți medicii coordonatori din cadrul departamentelor și serviciilor de la Spitalul Județean Argeș direct implicate în acest program extrem de important. Este vorba de dr. Elvis Boțu – medic primar cardiologie, dr. Cătălin Ușurelu – medic primar cardiologie, dr. Marius Pascu – medic șef Unitatea de Primire Urgențe, dr. Marian Hiru – manager general Serviciul Județean de Ambulanță Argeș, dr. Luminița Galbenu – medic șef Secție ATI și dr. Laura Dănuleț – medic specialist cardiologie. Cheltuielile pentru acest program sunt suportate de Casa de Asigurări de Sănătate și după cum spunea și dr. Luminița Galbenu, timpul de intervenție în cazul pacienților cu infarct miocardic acut se va reduce de la câteva ore la câteva minute. Un medic va putea ajunge la un pacient în cel mult 10 minute.

„Acest gen de terapie se face în clinicile universitare, de specialitate. Interesul major de a salva viața credem că va fi apreciat de argeșeni, dar și de pacienți din județele limitrofe. Este un mare pas pe care Spitalul Județean îl face. Sperăm că într-un interval de timp rezonabil, maximum doi ani, să putem face și blocul operator pentru partea de intervenție pe cord. Sunt și alți cinci colegi profesionșit pe lângă acești colegi, care lucrează pe partea de cardiologie. Spitalul județean Argeș este acum, ca ofertă de servicii, la nivelul unui spital universitar”, a declarat Dan Manu, președintele CJ Argeș.

De săptămâna viitoare, marțea, miercurea și joia, până la ora 24, medicii cardiologi și cei ATI-iști vor fi chemați de acasă pentru a interveni în cazurile de infarct miocardic acut.

”Este un proces foarte complex, pornind de la Ambulanță până la medicul de specialitate. Pentru început vor fi zilele de marți, miercuri și joi, pentru a vedea cum vom face față la acest program. La București, sunt patru spitale în care se derulează acest program. Sunt sub 100 de medici în toată țara care pot interveni în cazurile de infarct miocardic acut”, a spus dr. Elvis Boțu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii