Web Analytics
scris joi, 18.01.2024

Program integral Mozart, la Filarmonica Piteşti

Filarmonica Pitești organizează joi, 18 ianuarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic extraordinar cu un program integral Mozart: Uvertura „Nunta lui Figaro”, „Concertul pentru pian și orchestră Nr. 21” și „Simfonia Nr. 41” (Jupiter).
Alături de orchestra simfonică a instituției vor urca pe scenă dirijorul Dieter Holzapfel și pianista Diana Maria Petrache. Concertmaestru invitat, Cătălin Desagă, de la Wurth Philarmoniker.

Program integral Mozart, la Filarmonica Piteşti

Dieter Holzapfel este un cunoscut muzician din Oldenburg. A fost director de orchestră în Italia, la Festivalul „Ascoli Piceno” și dirijor al Orchestrei Naționale a Moldovei la Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor”. Absolventă a Conservatorului din București (licență) și a Universității de Muzică din Hanovra (master), Diana Maria Petrache este cadru didactic la Universitatea Națională de Muzică București. Doctor în muzică, a susținut numeroase recitaluri solo și camerale pe scene din Marea Britanie, Elveția, Germania, Austria, Italia, Israel și România. Violonistul Cătălin Desagă a absolvit liceul și universitatea în orașul natal, Iași. Timp de opt ani a fost concertmaestru al orchestrei filarmonicii ieșene. A avut apariții în renumite săli europene, dar şi în China, în prezent fiind concertmaestru la Wurth Philarmoniker.
Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 50 de lei sau 40 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.
M.S.

Citește și Premieră la Teatrul „Alexandru Davila”. Piesă bazată pe scenariul unui film cu 7 nominalizări la Oscar

Citește și Semnal editorial. „Paradoxalul Urmuz”, de Lucian Costache

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită