Web Analytics
scris miercuri, 17.01.2024

Premieră la Teatrul „Alexandru Davila”. Piesă bazată pe scenariul unui film cu 7 nominalizări la Oscar

La Teatrul din Pitești va fi pusă în scenă premiera piesei „Absolventul”. Piesa este o adaptare de Terry Johnson, un text bazat pe romanul lui Charles Webb și scenariul filmului „The Graduate”, de Calder Willingham și Buck Henry, prin aranjament special cu StudioCanal. Filmul „Absolventul” a fost nominalizat de șapte ori la a 40-a ediție a Premiilor Oscar (1968) și apreciat de Institutul American de Film drept al 17-lea cel mai mare film american din toate timpurile.

Premieră la Teatrul „Alexandru Davila”. Piesă bazată pe scenariul unui film cu 7 nominalizări la Oscar

Vor urca pe scena din Pitești Șerban Ghilvaci, Ioana Flora, Andreea Drugulescu, Luana Lute, Ioana Podăreanu, Daniela Butușină, Robert Tudor, Gabriel Gheorghe și Gogu Preda.

Citește și Seară de jazz și pop pe scena Filarmonicii Pitești

„Spectacolul consacratului regizor Vlad Massaci este povestea unui absolvent de 21 de ani, Benjamin Braddock, care se luptă pentru a se regăsi în caruselul de tentații, emoții și întâmplări caracteristice vârstei. 

Ce se întâmplă când o femeie nemulțumită de viața sa intră în destinul aproape perfect al lui Ben? Într-o lume a căsătoriilor disfuncționale și a așteptărilor mari, Ben se luptă cu dragostea, ispita și confuzia.

Este o piesă clasică, adaptată și reinterpretată pentru a reflecta problemele și perspectivele contemporane, iar lighting designul și video-designul propuse generează imagini captivante, încărcate de emoție și spirit. Trebuie precizat faptul că povestea stă la baza filmului care a primit șapte nominalizări la cea de a 40-a ediție a Premiilor Oscar (în roluri principale: Dustin Hoffman și Anne Bancroft). În 1996, filmul a fost selectat pentru conservare în U.S. National Film Registry ca fiind „important din punct de vedere cultural, istoric și estetic”. În prezent, el este apreciat de Institutul American de Film drept al 17-lea cel mai mare film american din toate timpurile, fiind inițial clasat pe locul 7 în 1997”, a transmis Teatrul „Alexandru Davila”. Dintre cele șapte nominalizări, una a fost câștigată. Filmul a primit premiul Oscar pentru cel mai bun regizor – Mike Nichols.

De traducere s-a ocupat Petre Bokor. De regia artistică – Vlad Massaci. Scenografie – Irina Chirilă. Coregrafie – Florin Fieroiu. Lighting design – Vlad Lăzărescu. Video – Vlad Cocieru/Pia Massaci.

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția teatrală sau accesând următorul link https://www.mystage.ro/spectacole/absolventul-4256?af=57

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *