Web Analytics
scris joi, 09.05.2024

Profesor şi discipol, pe scena de la Filarmonica Piteşti

Filarmonica Pitești organizează joi, 9 mai, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic cu pagini muzicale semnate de Rossini, Weber și Schubert. Alături de orchestra simfonică a instituției revine dirijorul Emil Vișenescu (foto stânga), solistul serii fiind clarinetistul Ionuț Tolea, cel care i-a fost student dirijorului. Absolvent al Universităţii Naționale de Muzică, Emil Vişenescu este solist concertist al Filarmonicii „George Enescu” București, fiind recunoscut ca unul dintre cei mai buni clarinetişti români din toate timpurile.

Profesor şi discipol, pe scena de la Filarmonica Piteşti

Cu prestigioasa filarmonică a ţării a întreprins turnee în mai multe ţări. Ionuț Tolea a absolvit Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești și Universitatea Națională de Muzică București, Facultatea de muzică, specialitatea clarinet, chiar la clasa profesorului Emil Vișenescu. Din 2018, este profesor de clarinet la liceul absolvit și artist instrumentist al Filarmonicii Pitești, activând în orchestra simfonică și în bandul instituției, unde a susținut peste 200 de concerte.
Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 de lei sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.
M.S.

Citește și A treia carte despre Zavaidoc. Cu cântec

Citește și Inedit! Seara muzeelor muscelene. Programul complet

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *