Web Analytics
scris joi, 02.05.2024

Inedit! Seara muzeelor muscelene. Programul complet

Pe 18 mai, la Câmpulung are loc seara muzeelor muscelene. De la ora 16:30 va avea loc o paradă fanariotă prin centrul municipiului Câmpulung, aducând în prim-plan fastul și eleganța epocii.

Inedit! Seara muzeelor muscelene. Programul complet

Este deschisă Casa memorială „G. Topîrceanu” din Nămăiești, unde accesul este gratuit. Pe lângă expoziția de bază va avea loc o lectură publică. Program de vizitare: 19:00 – 23:00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator).

Doritorii pot să viziteze, tot gratuit, secția de istorie și artă platică de la Muzeul Municipal Câmpulung, unde va fi deschisă expoziția temporară „Cui îi este frică de gri”, semnată de artista Diana Bell. Program de vizitare: 19:00 – 23:00.

Este deschis și Mausoleul Eroilor de la Mateiaș, unde vor avea loc activități de reconstituire istorică în parteneriat cu Asociația Historia Renascita, și expoziția temporară „Ocupația militară germană la Câmpulung în timpul Primului Război Mondial”. Program de vizitare: 19:00 – 23:00.

Citește și Florii în costume tradiţionale la Dâmbovicioara

De asemenea, este deschisă și secția de etnografie și artă populară, unde poate fi vizitată expoziția de bază, dar vor avea loc și următoarele manifestări: O seară fanariotă la muzeu; de la 19, concert în premieră al trupei Trei parale!, în curtea Secţiei de Etnografie şi Artă Populară; Ateliere și tabără de arnăuți; Atelier de gastronomie de epocă; Conferință publică susținută de conf. dr. habil Claudiu Neagoe, la 21:30; Expoziție temporară „Printre și despre fanarioți”. Program de vizitare: 19:00 – 23:0

Evenimentul este organizat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Câmpulung

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *