Procurorul general ar României nu exclude audierea fostului premier Viorica Dăncilă și a fostului ministru de Interne Carmen Dan – în Dosarul ”10 august”

de | 11.08.2022 08:06 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, a afirmat, miercuri seară, că nu este exclusă audierea fostului premier Viorica Dăncilă şi a fostului ministru de Interne Carmen Dan în Dosarul ”10 august”, cele două fiind printre persoanele vizate de plângerile formulate de mai multe ONG-uri. Mai mult, procurorul Scutea a precizat că, după vizionarea tuturor imaginilor din Piața Victoriei au mai fost identificaţi suspecţi şi s-a purtat corespondenţă electronică cu peste 400 de persoane.

Gabriela Scutea a declarat, miercuri seară, la Euronews România, că, în urma unor plângeri formulate de mai multe ONG-uri care au susţinut protestul din 10 august 2018 împotriva fostului ministru de Interne Carmen Dan, împotriva fostului prim-ministru al României, Viorica Dăncilă, dar şi împotriva unor conducători ai unor partide politice aflate la guvernare, nu va fi exclusă o audiere. 

Citește și: Aproape de munte şi oameni la „Făgăraş Fest”

”Au fost efectuate anumite audieri în momentul în care cauza s-a aflat la DIICOT, dar nu suntem în momentul în care să fie persoane suspectate pentru infracţiunile care sunt reţinute autorilor principali cei trei conducători din Jandarmeria Română şi secretarul de stat în MAI”, a declarat Gabriela Scutea, notează www.euronews.ro.

Procurorul general al României a menţionat că au fost identificaţi 20 de noi suspecţi, jandarmi cu funcţie de execuţie, care se aflau în stradă în ziua protestului. Aceştia sunt acuzaţi că au depăşit limitele legale ale intervenţiei, mai precis că au folosit violenţa în mod nejustificat.  

În plus, Scutea a precizat că au fost vizualizate toate imaginile de pe camerele din zonă.  

Citește și: Dănuţ Dinu susţine că dr. Mircea Penescu nu s-a interesat de el după incident, însă medicul îl contrazice

”Momentele desfăşurării protestelor şi ale intervenţiei în forţă sunt documentate (…) Vom avea posibilitatea, în raport de coroborare a probelor, chiar să mai apară şi alţi suspecţi”, a menţionat procurorul general al României. Întrebată câte persoane au fost audiate până în prezent, Scutea a precizat că numărul acestora este ”impresionant”, dosarul de urmărire penală constituit însumând 121 de volume.  

Foto: libertatea.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *