Web Analytics
scris vineri, 19.01.2024

Probleme ale școlilor din Argeș. Elevi agresați și cabinete medicale insuficiente

Prefectul Radu Perianu a prezentat activitatea Comisiei de control în unitățile de învățământ din Argeș, din ultimele trei luni ale anului 2023. Amintim că această comisie mixtă a fost înființată în mai 2022. Detalii, AICI.

Probleme ale școlilor din Argeș. Elevi agresați și cabinete medicale insuficiente

Una dintre deficiențele constatate în școlile din Argeș la sfârșitul lui 2023 a fost lipsa cabinetelor medicale. „20 de școli și grădinițe fie nu aveau cabinete medicale, fie aveau cabinete medicale insuficient dotate. Nu ar trebui să trecem ușor peste această situație, pentru că acolo e primul loc în care ajunge un elev când are o problemă de sănătate”, a declarat prefectul Radu Perianu în timpul unei conferințe de presă.

Citește și Medici acuzați că au eliberat zeci de mii de fișe medicale false pentru permise auto

Inspectorii de la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au verificat cantine din școli și au dat amenzi de 10.000 de lei pentru deficiențe în domeniul sanitar, pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor de preparare a alimentelor. De asemenea, jandarmii au aplicat sancțiuni pentru fumatul în unități de învățământ.

Prefectul a mai vorbit despre situații când au fost agresați copii la școală și s-au întocmit dosare penale „În primul caz, mama unui elev a făcut sesizare la conducerea unității de învățământ, care a și confirmat faptul că acel copil a fost abuzat de colegi. S-a deschis dosar penal. În a doua situație s-a reclamat cazul abuzului unui cadru didactic asupra unui copil. Și în acest caz s-a dispus un dosar penal. De asemenea, în ceea ce privește ultimul exemplu, acest abuz, și emoțional, a fost constatat și de către specialiștii psihologici. În noiembrie, părinții a doi copii de liceu au precizat comportamente agresive la școală asupra copiilor lor, fie din partea unor cadre didactice, fie din partea colegilor. Este vorba de un liceu din Pitești și un altul din Topoloveni”. Prefectul a spus că fenomenul de bullying trebuie stopat și a făcut un apel la cadrele didactice să se implice mai mult în analiza stării emoționale pe care o au elevii, mai ales în orele de dirigenție.

Citește și Anul 2023 pentru UZPR Argeș poartă numele Viorel Pătrașcu

Prefectul Radu Perianu a mai precizat că nu toate școlile au nevoie de autorizație de securitate la incendiu, dar că toate au fost verificate și au fost date măsuri pentru intrarea în legalitate.

Citește și Prefectul Radu Perianu: „Una dintre problemele majore este consumul de tutun, atât al elevilor, cât și al profesorilor”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *