Web Analytics

Prefectul Radu Perianu: „Una dintre problemele majore este consumul de tutun, atât al elevilor, cât și al profesorilor”

de | 1.09.2022 14:08 | Actualitate, Home

Mai multe deficiențe au fost descoperite în urma controalelor realizate în școli de comisia mixtă înființată printr-un ordin al prefectului. Acestea au fost prezentate de prefectul Radu Perianu într-o conferință de presă, în prima zi din septembrie, la PNL.

Astfel, poliția și jandarmeria au efectuat controale în școli și s-a constatat că „una dintre problemele majore este consumul de tutun, atât al elevilor, cât și al profesorilor. Vom insista asupra acestui capitol. Școala are rol educativ și, în incinta școlii, atât elevii, cât și profesorii trebuie să evite să le transforme în locuri de fumat”, a subliniat Radu Perianu.

De asemenea, poliția a verificat toate cele 138 autobuze școlare din punct de vedere tehnic și toți șoferii acestor autobuze. „Prin urmare, credem că transportul către și de la școală va fi asigurat în condiții de maximă siguranță”, a precizat Radu Perianu. De asemenea, au fost refăcute marcajele rutiere și au fost reinstalate semnele rutiere din jurul școlilor, a fost toaletată vegetația, astfel încât vizibilitatea acestor semne de circulație să nu fie obturată deloc.

Citește și În Argeș, 105 unități școlare nu au autorizație la incendiu

Cum își asigură școlile paza

Cât despre sistemul de securitate al elevilor în incinta unităților de învățământ din Argeș, sunt școli care au fie sistem de bază cu personal propriu, fie sistem cu personal angajat al unor firme de profil. „Dar există și unități școlare care nu au astfel de sisteme. Însă toate au sistem video în interiorul clădirilor sau sunt asigurate contra efracției cu gratii, cu mijloace fizice care împiedică pătrunderea neautorizată în școală”, a precizat prefectul.

O singură faptă penală în școlile argeșene, în anul școlar anterior

Comisia a descoperit o singură faptă de natură penală pe raza județului Argeș (este vorba despre un elev care avea asupra sa o armă albă) și mai multe fapte de natură contravențională, sancționate.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *