Web Analytics
scris vineri, 19.01.2024

Anul 2023 pentru UZPR Argeș poartă numele Viorel Pătrașcu

În seara zilei de joi, 18 ianuarie, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – Filiala Argeș, condusă de Cristina Munteanu (președinte), Cristian Vasile (vicepreședinte) și Mihai Golescu (președinte de onoare), a decis să acorde un premiu important unuia dintre membrii săi.

Anul 2023 pentru UZPR Argeș poartă numele Viorel Pătrașcu

Citește și: La Pitești, de Ziua Presei, dr. Viorel Pătrașcu i-a dus pe jurnaliști în… Sultanatul Oman

Astfel, reunită într-o ședință organizată la Centrul Cultural Pitești, UZPR Argeș a hotărât ca medicul și publicistul piteștean Viorel Pătrașcu să fie desemnat Omul Anului 2023.

Cristina Munteanu, Mihai Golescu, Cristian Vasile

Iată, pe scurt, și motivația acestei decizii. Deși e medic – și asta ar putea să-i ocupe mai tot timpul – el și scrie. Scrie neîncetat de 30 de ani. Ritmic și concis, ca un gazetar de cursă lungă. De 30 de ani, în tabletele sale dulci-amare – fiindcă așa le spune eseurilor sale scurte: „tablete” – jurnalistul Viorel Pătrașcu scrie fără perdea despre viața pe care o trăim cu toții, într-o Românie de multe ori ca un coșmar vesel.

Citește și: Medicul Viorel Pătraşcu are, de 38 de ani, o boală fără leac: „Am călătorit în peste 40 de ţări de pe patru continente”

Scrie despre bolnavi și despre… bolnavi și iar despre bolnavi. În același timp, însă, medicul din el caută, tot prin scris, să ne însănătoșească. Pentru această rubrică a sa, poate cea mai veche rubrică de autor din țară, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România l-a onorat și s-a onorat, oferindu-i Premiul pe anul 2023 pentru întreaga sa activitate.

De asemenea, tot în 2023, Colegiul Național al Medicilor i-a oferit d-lui dr. Viorel Pătrașcu, la prestigioasa Gală „Medic pentru România”, Diploma de excelență și Premiul „Vasile Voiculescu” pentru realizări deosebite în activitatea literar-artistică.

De la dânsul nu avem însă doar aceste tablete pe care le prescrie cu speranța într-o lume mai bună. De 30 de ani, poate și mai bine, Viorel Pătrașcu e și reporter.

Noi așa îl știm, cu pixul și carnețelul în mână acolo unde pleacă în vacanțe, notând și fotografiind oameni, locuri, detalii, pe care apoi le trasformă în pitorești reportaje și le grupează în agreabile cărți de călătorie. Cărți documentare, de cultură, dar și pentru inimă, pentru suflet.

Felicitări, domnule doctor!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *