Web Analytics

Prințul Philip al Marii Britanii a murit la vârsta de 99 de ani

de | 9.04.2021 14:30 | Actualitate

Anunțul a fost făcut vineri la prânz, de Palatul Buckingham. Prințul consort a încetat din viață la Castelul Windsor.

Philip a fost cel mai în vârstă prinţ consort din istoria Marii Britanii şi cel mai în vârstă partener de viaţă al unui monarh în funcţie. Regina îl numea „stânca ei”. În comunicatul emis de Palat se arată: 

„Cu mare tristeţe, Majestatea Sa Regina a anunţat decesul iubitului ei soţ, Alteţa Sa Regală Prinţul Philip, duce de Edinburgh”.

„Alteţa Sa Regală a murit liniştit în această dimineaţă la Castelul Windsor”.

 

 

CITEŞTE ŞI: Vedeta de televiziune Kim Kardashian West, inclusă pentru prima dată în topul Forbes al miliardarilor lumii

 

 

Cuplul, căsătorit de 73 de ani, a avut patru copii, opt nepoţi şi zece strănepoţi. În martie, prinţul Philip a fost externat, la o lună după internare pentru o infecţie, apoi o intervenţie cardiacă.

Prinţul Consort, care ar fi împlinit 100 de ani pe 10 iunie, a fost internat patru zile în decembrie 2019 pentru a fi ţinut sub supraveghere şi pentru tratamentul unei afecţiuni anterioare. A fost externat în Ajunul Crăciunului şi dus la Sandringham pentur sărbătorile petrecute împreună cu regina. El a suferit de mai multe boli de-a lungul anilor, fiind tratat şi de blocarea unei artere coronariene la spitalul Papworth din Cambridgeshire în decembrie 2011. Prinţul a mai fost în spital şi pentru o infecţie în iunie 2012, când a fost nevoit să lipsească de la Jubileul de diamant al reginei.

 

 

CITEŞTE ŞI: STUDIU. Românii vor electronice smart, dar nu au bani ca să le achiziţioneze

 

 

 

Regina Elizabeth II şi prinţul Philip au patru copii – Charles, Prinţ de Wales, născut în 1948; principesa Anne, născută în 1950; Andrew, Duce de York, născut în 1960, şi Edward, Earl of Wessex, născut în 1964. Ei au nouă nepoţi – prinţul William, prinţul Harry, Peter Philips, Zara Philips, prinţesa Beatrice, prinţesa Eugenie, Lady Louise Windsor şi James, Viscount Severns – şi şase strănepoţi – Isla Phillips, Savannah Phillips, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, şi Archie.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii