Principesa Margareta a strălucit prin distincţie, masterandul Aurelian Temişan prin… gafe

de | 3.10.2013 19:34 | Actualitate

# Momente sobre şi momente vesele la deschiderea de an la Universitatea Piteşti. Cu 11 facultăţi şi 11.000 de studenţi, Universitatea Piteşti a deschis noul an universitar sub semnul… regalităţii. Aşa cum a promis în urmă cu un an, atunci când Senatul UPIT i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa, Principesa Moştenitoare Margareta a participat la ceremonia organizată în mod tradiţional la Casa Sindicatelor, care a devenit neîncăpătoare, luni seara, pentru studenţii prezenţi.

Ținută impecabilă, surâs reținut în fața camerelor de luat vederi

Primită cu flori chiar de la intrare, de către rectorul Ionel Didea şi preşedintele Senatului, Nicolae Brânzea, Alteţa sa Regală s-a aşezat chiar în primul rând, rezervat VIP-urilor, strălucitoare, dar cu un surâs reţinut în faţa camerelor de luat vederi şi a aparatelor foto îndreptate, toate, spre ea. Prezenţă diafană, principesa era îmbrăcată cu un Deux-pièces bleu superb şi, după cum aveau să constate mulţi, era mult mai slabă decât o ştiau din fotografii sau din apariţiile destul de rare, televizate. Atmosfera voit maiestoasă a fost subliniată de imnul regal care a fost pus imediat după imnul de stat. Şi speach-ul prinţesei a fost unul ponderat, conţinând un mesaj de încurajare pentru studenţii aflaţi la început de an. Alteţa sa a subliniat că  multe dintre conflictele sociale şi neajunsurile vieţii de zi cu zi îşi au rădăcinile în lipsa de educaţie, dar şi în lipsa de intervenţie eficace şi competentă a autorităţilor.

Brânzea, cu subînțeles către Didea: „Prieteniile adevărate sunt veșnice”

Tot un îndemn la adresa învăţăceilor a avut şi rectorul Ionel Didea care le-a spus studenţilor de faţă „vă invit să visaţi la un viitor frumos”, în timp ce preşedintele Senatului, Nicolae Brânzea s-a adresat, credem noi, staff-ului de conducere (cu bătaie spre rectorul Ionel Didea, cu care a fost rece o bună perioadă de timp), atunci când a citat cu subînţeles dictonul latin „prieteniile adevărate sunt veşnice”.
În schimb, la fel de exuberant și împrăștiat ca de obicei, solistul de muzică uşoară Aurelian Temişan, prezent pe scena de la Sindicate în calitate de prezentator, dar neoficial şi ca masterand al Universităţii Piteşti, a călcat cu stângul omiţând să îi prezinte și pe prorectori, atunci când a anunţat componenţa grupului de profesori în robe, de pe scenă, continuându-şi cu nonşalanţă şi ulterior seria de gafe.
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii