Web Analytics

Principele Nicolae, la Piteşti, de 10 Mai: „Noi sărbătorim tot ce am reuşit împreună ca un popor”

de | 13.05.2021 13:08 | Cultură, Actualitate

Universitatea din Pitești a cinstit trecutul monarhic și prezentul republican european, luni, 10 mai a.c., în corpul central, cu invitați de seamă, reprezentanți ai autorităților locale și regionale, printre care s-au numărat ÎPS Clinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, și Domnia Sa Nicolae, nepotul MS Regele Mihai al României. Excelența Sa Nicolae a fost îmbrăcat într-o ie, primită în dar de la Mânăstirea Văleni, din Argeș, despre care a spus că o poartă mereu cu mândrie, gândindu-se la poporul român.

10 Mai este celebrată în România ca zi de sărbătoare naţională. „Cred că știm cu toții ce semnificație are 10 Mai. Sărbătorim trei evenimente mari. Cel mai mare eveniment pentru noi cred că nu a fost când a venit Regele Carol I, nici când România a fost proclamată regat, pentru mine este în 1877, când am luat înapoi Independența noastră. Nu a fost câștigată, am luat-o înapoi.

Atunci, cu adevărat, a devenit pentru mine simbolul României. Oriunde mergem în lume, ea reprezintă ce ne-am luat înapoi și ce este România în ziua de astăzi. Nu neapărat sărbătorim ce a făcut Regele Carol I sau Regina Maria, Ferdinand sau Carol al II-lea sau bunicul meu, Regele Mihai. Noi sărbătorim tot ce am reușit împreună ca un popor”, a spus Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai.

Citește și Prințul Nicolae al României și-a botezat fetița la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii