Web Analytics
scris joi, 07.10.2010

Când se va vedea mâna lui Mircea Andrei?

Enervant Mircea Andrei ăsta, nu-i aşa? Să stea acolo, cu şmecherii lui de Bucureşti, nu să vină să le strice apele celor din PDL Argeş! Cu ce ajută el partidul dacă vine şi se bagă singur în seamă? De ce-i ignoră şi-i umileşte pe titularii de drept? Probabil la asta s-au gândit democrat-liberalii, sâmbăta trecută, în timpul unei întâlniri conspirative desfăşurate la Baza nautică de la Budeasa.
Adevărul e că, în ciuda abilităţii de care a dat dovadă, mai marele PDL Argeş are viaţă grea. Dacă Ilie Moromete s-ar mai afla printre noi, ar fi constatat că senatorul Mircea Andrei a nimerit la Piteşti într-o perioadă tulbure în care timpul pare să nu mai aibă răbdare cu oamenii. Presiune vizibilă, istericale la greu, lovituri pe la spate şi haos, aşa se poate descrie situaţia pe care el este condamnat s-o gestioneze. Mai cumplit decât haosul din PDL Argeş este faptul că unii dintre subalternii săi nu-şi dau seama că e haos, şi se mint că, de fapt, e o versiune originală a ordinii. Sau o veselie continuă, deşi un lucru nu poate avea decât un singur nume adevărat. Despre situaţia din PDL Argeş se poate discuta însă la nesfârşit, pe diverse tonuri şi în diverse scopuri. Singura problemă este de interlocutor. Pentru că, până una alta, senatorul Andrei este înconjurat de titularii din PDL, mulţi dintre ei prezenţi la şpriţul şi puciul de la Budeasa. Deşi, până la urmă, nu e vorba de partizanate aici sau de preferinţe personale, iar Mircea Andrei se află la distanţa necesară ca să distingă negrul de alb şi albul de gri. Nu e nici detaşat, nici implicat.
Cu toate acestea, cel puţin deocamdată, mâna lui Mircea Andrei va avea ceva probleme de vizibilitate la Argeş. În primul rând, pentru că a preluat nu o echipă, ci o cantitate industrială de probe cu amprentele lui Cristian Boureanu. Adică nu politicieni, nici oameni puşi pe treabă, ci doar negustori de zerouri, intriganţi şi pupincurişti. În al doilea rând, pentru că traficul de pe centura ocolitoare a Piteştiului s-a mutat prin centrul oraşului, exact prin faţa sediului PDL acolo unde au parcat indivizi a căror prostie, după cum veţi vedea şi în stenogramele puciului de la Budeasa pe care le publicăm în articolul din paginile 10-11, depăşeşte pragul comic şi ajunge în stadiul eroic. Adică personaje care nu ştiu că a conduce orice (o instituţie, o afacere, o maşină) presupune un IQ cu un anumit număr de cifre. Sau că a conduce reprezintă o meserie în sine, pentru care nu au toţi aptitudini. Noroc că puciştii nu sunt de neînlocuit, fireşte, iar preşedintele are încă timp să-şi aleagă alţii. Şi atunci, în fine, se va vedea mâna lui.
Neluţu DINU

Distribuie!

0 Comentarii