Prin cumpărarea brand-ului FC Argeş, autorităţile locale achită impozitele pe salariile neachitate de firmele lui Penescu

de | 18.02.2016 11:07 | Sport

Așa cum bine se știe, Consiliul Local Pitești, la propunerea consilierului local Gigi Dinescu, a hotărât alocarea unei importante sume de bani pentru  a cumpăra brand-ul și palmaresul FC Argeș. Ceea ce este incredibil este faptul că omului de afaceri Cornel Penescu i s-a cedat de către autoritățile locale clubul fără niciun leu, iar acum aceleași autorități locale   plătesc o importantă sumă de bani pentru a intra în posesia aceluiași club. Mai mult decât atât, trebuie menționat faptul că majoritatea banilor de ordinul sutelor de mii de euro vor ajunge la principalul creditor și anume Finanțele Publice Argeș. De ce această instituție este principalul creditor? Ei bine, pentru că datoria cea mai mare a FC Argeș este către această instituție fiind vorba de neplata impozitelor pe salariile foștilor jucători și a tuturor angajaților. Practic, prin cumpărarea brand-ului și a palmaresului FC Argeș, autoritățile locale nu fac altceva decât să achite impozitele pe salariile neachitate de către firmele lui Penescu de la acel moment știut fiind faptul că în momentul intrării în faliment omul de afaceri era acționarul majoritar. Aceste aspecte ne-au fost confirmate de Nicolae Enoiu, administratorul judiciar al ”dosarului” FC Argeș, cel care însă a ținut să precizeze că aceste datorii au fost făcute de cei 16 acționari ai FC Argeș.

Enoiu: „Prin plata acestui brand se acoperă datoriile clubului și anume impozitele pe salariile foștilor angajați de la FC Argeș”

„În această săptămână e posibil să am o întâlnire la Primăria Pitești în vederea cumpărării brand-ului FC Argeș, ne-a declarat Nicolae Enoiu. În rest, nu am mai discutat cu nimeni această speță. Totul este la fel. Nu am absolut niciun alt mesaj din partea autorităților locale. Se pare că urmează să se întâlnească comisia care este constituită la nivel de Consiliu Local. Vreau să se înțeleagă faptul că prin cumpărarea brand-ului FC Argeș de către Primărie, majoritatea banilor vor merge către Finanțele Publice Argeș. Deci, de fapt, prin plata acestui brand se acoperă datoriile clubului și anume impozitele pe salariile foștilor angajați de la FC Argeș și mă refer  la jucători, la toți care au participat la activitatea clubului. Faptul că Penescu era acționarul majoritar prin firmele controlate de el este cu totul altceva… Cei 16 care erau acționari sunt cei care au făcut aceste datorii. Este așadar vorba de datoriile clubului reprezentând în cea mai mare parte impozitele pe salarii. Știm foarte bine că nu este prima firmă care nu achită impozitele pe salarii…”.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii