Web Analytics
scris joi, 29.02.2024

Primul sponsor al lui Alexandru Tomescu, din Domneşti

Marele violonist Alexandru Tomescu este foarte legat, sentimental vorbind, de Argeş. Are şi o căsuţă de vacanță la Rucăr (unde nu are curent electric, în ciuda tuturor intervențiilor făcute). A primit, în 2009, şi Diplomă de onoare din partea Consiliului Judeţean Argeş, la propunerea d-nei Viorica Răducanu. Alexandru Tomescu nu poate uita că primul sponsor pentru proiectul său Romanian Piano Trio a fost din Argeş (din trio au mai făcut parte pianistul Horia Mihail şi violoncelistul Răzvan Suma, acest trio de succes rezistând 10 ani).

Primul sponsor al lui Alexandru Tomescu, din Domneşti

,,Înfiinţasem trio-ul, doream să facem un turneu prin ţară, pentru a cânta prin diverse locuri, nu doar pe scena unor filarmonici, pentru a promova muzica clasică. Am trimis sute de mail-uri şi de fax-uri la firme ce credeam că ne vor sponsoriza. Nu primeam nici un răspuns”, povestește Alexandru Tomescu. Într-o bună zi, primesc un telefon de la o doamnă din Argeş, mai precis din Domneşti, că este chemat la discuţii de către patron. ,,Domneşti? Unde vine, în ce judeţ?”, a întrebat nevinovat Tomescu. ,,Cuuuum, nu aţi auzit de comuna Domneşti?! Şi mai vreţi şi sponsorizare?!”, i s-a replicat.
Tinerii maeştri s-au uitat pe hartă, au găsit cam pe unde vine, s-au pus la patru ace şi s-au urcat în maşină. La Bascov, aveau dubii în legătură cu drumul, și, ca să nu rătăcească, au tras pe dreapta, lângă autostopişti. ,,Merg eu spre Domneşti!”, a răspuns o doamnă. Tot mergând, Horia Mihail o întreabă pe doamna luată la ocazie: ,,Mai e mult până la Domneşti?”. ,,Depinde! Dacă mergeţi repede, mai e puţin, dacă mergeţi încet, mai e destul!”, a răspuns aceasta, spre hazul muzicienilor.

În fine, au ajuns la poarta companiei de condimente alimentare din Domneşti. Pe porţile ferecate trona un anunţ: ,,Nu facem angajări!”. Au bătut în poartă până a ieşit portarul. ,,Nu aţi văzut anunţul, de ce insistaţi?”. ,,Ştiţi, noi am venit să discutăm cu doamna X, nu vrem să ne angajăm…” Nu era acolo, era la Curtea de Argeş. Revenea. Timpul trecea, li se făcuse foame, sete… Prin sat, pustiu. Au întrebat un bătrân ce stătea pe un ,,pat” la poartă dacă există prin preajmă vreun restaurant. Da, cel mai apropiat e la Curtea de Argeş! Hotărât lucru, oamenii din Argeş au simţul umorului. Au găsit, totuşi, un bufet prin sat, de unde şi-au cumpărat pufuleţi, napolitane şi iaurt. Râdeau cu lacrimi Alexandru, Horia şi Răzvan când mâncau ei, pe marginea şanţului, pufuleţi înmuiaţi în iaurt, într-o aşteptare înfrigurată. Ei, învățați cu marile scene de concerte ale lumii!
Până la urmă, doamna a venit, s-a semnat contractul, au intrat banii. Şi după acel sponsor cu nume important, au venit şi alţii… Aşa au pornit la drum cu Romanian Piano Trio, cu banii de la Domneşti!

Citește și Gheorghe Tomozei, dictatorul

Citește și George Enescu, chiriaş la Piteşti

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *