Web Analytics
scris luni, 26.02.2024

Primul preot surdo-mut comemorat la Pitești

În data de 25 februarie a fost săvârșită slujba de pomenire a părintelui Constantin Toma, care în anul 2004 a plecat la Domnul. S-au împlinit 20 de ani de la trecerea sa la cele veșnice.

Primul preot surdo-mut comemorat la Pitești


Slujba a fost oficiată de părintele Cătălin Țîru și de părintele Cezar Marius Toma, fiul părintelui Constantin Toma, alături de credincioșii piteșteni.


Părintele Toma a fost hirotonit de către ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului la data de 01 septembrie 1997, în Poiana Pustnicilor – Mănăstirea Robaia. Acesta a fost primul preot ortodox – persoană surdă – care a fost hirotonit pentru prima comunitate ortodoxă din Patriarhia Română. Cu binecuvântarea ÎPS Calinic, a făcut misiune pastorală în Patriarhia Română, participând efectiv la constituirea comunităților creștin ortodoxe din Pitești, Râmnicu-Vâlcea, Iași, Slatina, Craiova și București.

Citește și Povestea vieții unui Patriarh – Justinian Marina, întâlnire culturală la Palatul Arhiepiscopal


Părintele Constantin Toma împreună cu părintele Onu Constantin, a contribuit la elaborarea primului Liturghier tradus pe înțelesul surzilor din Patriarhia Română și de asemenea, a adus un aport semnificativ la realizarea lucrării Simbolistica Semnelor, precum și la integrarea credincioșilor surzi în viața Bisericii Ortodoxe.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *