Web Analytics
scris sâmbătă, 24.02.2024

Povestea vieții unui Patriarh – Justinian Marina, întâlnire culturală la Palatul Arhiepiscopal

Povestea vieții unui Patriarh – Justinian Marina, întâlnire culturală la Palatul Arhiepiscopal

În după-amiaza zilei de 22 februarie 2024, în Sala Manole a Palatului Arhiepiscopal din Curtea de Argeș, s-a desfășurat întâlnirea membrilor Clubului Iubitorilor de Cultură din Argeș și Muscel, sub genericul „Povestea vieții unui Patriarh – Justinian Marina, 122 de ani de la naștere”.


Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea arhiepiscopului Calinic Argeșeanul, de către Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Cultural și Comunicații Media, Revista „Suflet românesc” – redactor șef, prof. dr. George Baciu; Filiala Județeană Argeș Posada a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, președinte col. (rtr.) Laurențiu Domnișoru; Liga Scriitorilor „Valeriu Anania” ș.a.

Citește și Căluşul în jurul sicriului, la înmormântarea vătafului Petre Măsală


În deschiderea întâlnirii culturale, părintele Adrian Enache, ghidul Ansamblului Mănăstirii Argeșului a dat citire materialului: Patriarhul Justinian biruind în istorie, în care a fost prezentată viața și activitatea desfășurată pentru Biserică.
Au luat cuvântul invitații de la Vâlcea: doamna Luci Trușcă, meșterul opincar Alexandru Ilinca, scriitoarea Marilena Capșa, jurnalistul Petre Cichirdan, poetul Ion Oprescu, artistul plastic Violeta Scrociob și scriitorul Nicolae Cișmaru.

Scriitoarea Zenovia Zamfir a prezentat cartea „Patriarhul Justinian Marina, Fiu al Vâlcii Străbune”, scrisă de: George Rotaru, Zenovia Zamfir și Dr. Alin Palescu, o carte apărută la Editura Bibliostar.


Au mai fost lansări de carte și recitări de poezie. Momentul muzical al serii a fost oferit de către Sofia Filoteea Moisescu, care a interpretat o priceasnă.

Foto: Dănuț Stana

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *