Primele două cazuri de infectare cu tulpina Kraken au fost confirmate în România

de | 9.01.2023 13:06 | Actualitate, Home

Medicii de la Institutul „Matei Balş” au confirmat primele două cazuri de infectare cu tulpina Kraken, una dintre cele mai agresive şi contagioase subvariante Omicron. Aceasta a băgat deja în alertă medicii din întreaga lume deoarece se răspândește mult mai rapid față de celelalte tulpini.

Citește și: DNA Pitești. Două persoane fizice și o firmă, trimise în judecată! Miza: o grămadă de bani nerambursabili

”Este vorba despre o nouă mutație COVID. Știm, coronavirusurile au o foarte mare variabilitatea genetică și am văzut cu ochii noștri că în acești trei ani au tot apărut tulpini care au cucerit toată plaja patologiei și după au dispărut. Deci, faptul că apare încă o nouă tulpină, nu ne miră.  Din datele pe care le avem în literatura internațională această nouă tulpină nu se deosebește decât din punct de vedere genetic. În ceea ce privește manifestările clinice, practic ea este similară cu toate celelalte tulpini Omicron. Sunt forme ușoare”,  a transmis Cătălin Apostolescu, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș.

Citește și: Dosar de moarte suspectă în cazul chestorului Dan Fătuloiu

Românii nu ar trebui să se sperie, ci să respecte regulile de igienă și să țină simptomele sub control.  Varianta nouă produce un număr mare de îmbolnăviri, dar nu dă neapărat forme grave de boală, mai spun medicii.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *