Web Analytics
scris marți, 26.05.2015

Primarul și viceprimarul de la Mioveni, în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă și penală, fals în declarații sau indicii privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate faptelor de corupție în cazul a 22 de foști sau actuali aleși locali, printre care se află și primarul Mioveniului, Ion Georgescu, respectiv viceprimarul de la Mioveni, Aurel Costache.
ANI a constatat în cazul edilului Ion Georgescu că „a semnat două contracte în valoare totală de 9.042.500 lei privind finanțarea acțiunilor / activităților din cadrul Programului „Promovarea Sportului de Performanță”, contracte încheiate între Consiliul Local Mioveni, reprezentat de Georgescu Ion, și Clubul Sportiv DACIA Mioveni, în cadrul căruia acesta a deținut calitatea de Președinte al Consiliul Director (în perioada 19 decembrie 2001 – 06 iulie 2010)”.
În cazul viceprimarului de la Mioveni, Aurel Costache, ANI a precizat că acesta: „în perioada exercitării mandatului de consilier local, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, a participat la deliberarea și adoptarea hotărârilor Consiliului Local Mioveni privind aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli pentru anii 2009, 2010, 2011, 2012 și 2013 (în anexele acestor hotărâri, fiind prevăzute la capitolul bugetar „Cultura, recreere și religie”, subcapitolul „Sport”, sume din care s-a finanțat activitatea Clubului Sportiv Mioveni)”. De asemenea în comunicatul ANI se mai arată: „Clubul Sportiv Mioveni este persoană fizică de drept privat în cadrul căreia COSTACHE AUREL deține calitatea de membru asociat (începând cu data de 08 august 2006) și a deținut funcția de vicepreședinte al Consiliului Director (în perioada 25 septembrie 2006 – 23 aprilie 2011)”.
A.V.

Primarul și viceprimarul de la Mioveni, în conflict de interese

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...