Web Analytics

Primarul Mioveniului, Ion Georgescu, a fost desemnat cel mai bun primar de oraş din ţară

de | 10.05.2012 19:11 | Actualitate

Pentru activitatea desfășurată anul trecut, edilul șef Ion Georgescu a fost desemnat, la începutul lunii octombrie 2011, cel mai bun primar de oraș din țară de către Revista de Administație Publică Locală din România. Pentru obținerea acestei distincții s-a ținut cont de numeroasele proiecte pe care administrația locală orășenească le are în derulare și pentru fondurile externe atrase pentru dezvoltarea localității. Cunoscut ca o mână de fier, un om foarte activ și dedicat muncii sale, primarul Ion Georgescu a reușit să își coordoneze echipa din cadrul Primăriei Mioveni astfel încât să schimbe radical fața orașului.

Primăria orașului Mioveni este singura din țară care a primit Steagul verde

Încă un premiu a ajuns la Mioveni. Este vorba despre o distincție internațională, „Steagul verde”, acordată primarului Ion Georgescu pentru eforturile depuse pe linia protecției mediului. Premiul a fost acordat la București, la Seminarul Național anual „Parteneriat în educația pentru Mediul Înconjurător” organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG) – organizație neguvernamentală care desfășoară activități de educație, protecție și conservare a mediului înconjurător, la nivel local, regional și național, fiind membru cu drepturi depline al Fundației Mondiale de Educație pentru Mediul Înconjurător (FEE) – și unicul reprezentant al României în această organizație internațională recunoscută de UNEP și UNESCO. La seminarul de la București au fost prezenți peste 450 de participanți din întreaga țară (directori de școli, cadre didactice, reprezentanți ai societății civile) și reprezentanți ai ministerelor partenere, inspectoratelor școlare, agențiilor pentru mediu, primăriilor, sponsori, presa, iar orașul Mioveni s-a remarcat în mod deosebit prin distincţia primită fiind singura primărie din țară care a primit steagul verde. Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, mulțumește tuturor celor care au participat la acțiunile de voluntariat organizate pe raza orașului Mioveni, elevilor și profesorilor tuturor școlilor, reprezentanților Primăriei, Centrului Cultural Mioveni, S.C. Servicii Edilitare Pentru Comunitate Mioveni SRL, S.C. Reparații Construcții S.R.L, S.C. Automobile Dacia-Renault și tuturor voluntarilor din oraș.

Proiecte pe bandă rulantă

Primăria Mioveni a semnat contractele de finanțare pentru mai multe proiecte, printre care și acela al realizării unui sistem de supraveghere, a cărui valoare se ridică la trei milioane de lei. Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, și directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, au semnat, de asemenea, contractul de finanțare ce vizează infrastructura serviciilor sociale din Mioveni. Orașul va primi asistență nerambursabilă din Regio, Axa prioritară 3 pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea și dotarea cantinei sociale din orașul Mioveni și a centrului de sprijin la domiciliu pentru persoane vârstnice” care are o valoare totală de 1.739.283 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 1.359.688 lei. Durata de implementare a proiectului este de nouă luni. Prin această investiție se urmărește creșterea calității serviciilor de asistență socială din orașul Mioveni. În cadrul proiectului se vor realiza lucrări de recompartimentare, consolidare, refacere sau modernizare a finisajelor interioare și exterioare ale cantinei sociale și ale centrului de sprijin pentru persoanele vârstnice, precum și de modernizare a acestora prin dotarea cu echipamente IT și mobilier nou. Amintim, de asemenea, că au mai fost semnate două noi contracte de finanțare în cadrul Axei prioritare 1. Este vorba despre modernizarea străzii I.C. Brătianu din orașul Mioveni, prin crearea a două benzi suplimentare. Acest contract de finanțare are o valoare totală eligibilă de 5 milioane de lei, și se va implementa pe o perioadă de 18 luni, interval de timp în care va fi reabilitată și modernizată infrastructura de transport urban din Mioveni.

Sistem video de 3 milioane de lei

În data de 02.04.2012, a avut loc prezentarea stadiului proiectului „Implementarea unui sistem de supraveghere video pentru creșterea siguranței cetățenilor din orașul Mioveni”, precum şi modul de desfăşurare a campaniei de conştientizare pe linie de droguri. Primarul Ion Georgescu a ţinut să sublinieze importanţa proiectului pentru oraş, privind creşterea siguranţei cetăţenilor şi a securităţii sociale. La nivelul autorităţii publice locale se doreşte, pe lângă sistemul cu cele 21 de camere, extinderea sistemului de supraveghere cu camere video la nivelul oraşului. Managerul proiectului a prezentat stadiul proiectului până la sfârşitul lunii martie: activităţile care au fost finalizate (achiziţiile pentru serviciile de audit, supervizare lucrări, consultanţă în managementul proiectului, informare şi publicitate), activităţile care sunt în desfăşurare (achiziţia de lucrări, vizibilitatea şi publicitatea proiectului).

Zeci de străzi modernizate anual

Îmbunătățirea infrastructurii poate fi observată încă de la intrarea în oraș. O vizită în oricare dintre cartierele Mioveniului poate dovedi că nu au fost demarate doar lucrări de fațadă și că s-a avut în vedere dezvoltarea întregii localități, nu doar a zonei centrale. La capitolul modernizare străzi, cel mai important obiectiv din ultimii patru ani a fost extinderea Bulevardului Dacia, tronsonul principal de acces. Anul trecut s-a amenajat și un sens giratoriu pe sectorul de drum dintre Colibași și centrul orașului. De asemenea, în fiecare an, administrația publică locală a prins în proiectul de buget modernizarea a cât mai multor străzi în funcție de posibilitățile financiare. Astfel, doar în 2011, s-a aplicat îmbrăcăminte bituminoasă pe următoarele artere: str. Părăști, str. Mr. Gh. Filipescu Colibași, str. N. Chiuta-Racovița, str. Poștei, str. Dumitrașcu Brătianu, str. Soldat Ungureanu Nicolae, str. Mănești și str. Periș. De asemenea s-a modernizat str. Mugureilor-Mioveni şi str. Valea Neagră. Acestea sunt doar câteva exemple, dat fiind faptul că, anual, s-au întreprins asemenea lucrări, astfel încât să se îmbunătăţească accesibilitatea în oraşul Mioveni, prin reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport urban.

Noi locuri de parcare

Tot la capitolul infrastructură se pot adăuga numeroasele lucrări de amenajare a parcărilor și a trotuarelor, astfel încât, an de an, să se creeze noi locuri de parcare. O investiție amplă a fost realizarea trotuarului din cartierul Colibași, dublată de amenajarea unei canalizari pluviale și a podețelor de acces în gospodăriile locuitorilor. Pentru ca traficul în oraș să fie cât mai fluid și sigur, în ultimii doi ani s-au modernizat unele intersecții prin semaforizare, cum sunt cele din Bulevardul Dacia, Str. Păraști și Str. Uzinei (zona magazinului Plus), intersecția dintre bulevardul Dacia și Str. Valea Neagră din Colibași, str. 7 Septembrie-Bulevardul Dacia-Părăști, treceri de pietoni și sensuri giratorii.
Acest domeniu a fost tratat cu prioritate, dat fiind faptul că o anchetă socială a relevat că locuitorii orașului consideră că drumurile se află pe primul loc ca nivel de interse, urmate de alimentarea cu apă și de canalizare și transportul public.

Rețelele de apă și canalizare au fost extinse continuu

În cadrul unui plan de măsuri, prins în Programul de Strategie Locală s-a trecut ca obiectiv general creșterea nivelului de trai al locuitorilor prin asigurarea unor servicii comunitare de utilități publice la standarde europene. Obiectivul a fost atins, la îndeplinirea acestuia contribuind și înființarea în luna august 2010 a S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL, societate al cărei domeniu principal de activitate este „captarea, tratarea și distribuția apei”.
Un rol important în accelerarea dezvoltării serviciilor locale de utilități publice îl joacă și modernizarea stației de epurare a apelor uzate, realizată prin fonduri europene, care a avut ca rezultat final creșterea capacității de prelucrare și eficientizarea procedeelor de epurare. Rețelele de canalizare menajeră au fost extinse, în anii trecuți realizându-se lucrări în cartierele Colibași, Racovița și Făget. De asemenea, s-a lucrat și la rețeaua de alimentare cu apă, fie prin crearea de noi tronsoane, fie prin modernizarea vechilor conducte, astfel încât să se reducă pierderile. În acest sector investițiile continuă, fiind planificate noi lucrări în acest an.
Neluţu DINU

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii