Web Analytics

Primarul Ion Georgescu: „Noul spital de la Mioveni va fi cea mai mare şi importantă investiţie pentru oraş”

de | 20.01.2016 21:02 | Actualitate

Primarul Ion Georgescu de la Mioveni a ținut săptămâna trecută să facă unele comentarii și precizări vizavi de mai multe declarații ale unor oficiali din Argeș, printre care se numără președintele CJ Argeș – Florin Tecău și managerul Dan Olariu de la Spitalul Județean, vizavi de utilitatea construirii noului spital. „Spitalul ce se construiește la Mioveni reprezintă cea mai mare investiție a orașului pe următorii trei ani și cea mai mare din ultimii 25 de ani. Nu am fi primul județ în care ar fi două spitale mari. Sunt orașe care au trei spitale. Orice unitate spitalicească este benefică pentru toți”, a spus primarul Georgescu.

Dan Manu: „Cred că domnul Olariu s-a grăbit când a spus că nu ar fi util un nou spital”

Afirmațiile primarului Ion Georgescu privind importanța viitorului spital de la Mioveni au fost susținute și de dr. Dan Manu, președintele Comisiei de sănătate din CJ Argeș: „Cred că domnul manager Dan Olariu s-a grăbit puțin cu afirmația potrivit căreia nu ar fi util un nou spital. Înființarea spitalului de la Mioveni nu diminuează resursele financiare ale Spitalului Județean. La Spitalul din Mioveni vor fi și servicii ce nu sunt în cadrul Spitalului Județean. Ca exemplu, aș da compartimentul de chirurgie cardiovasculară”.

Spitalul ar trebui terminat până pe 10 septembrie 2018

Viitoarea clădire a noului spital va fi amplasată în incinta actualului Spital Orăşenesc Sfântul Spiridon Mioveni, va avea şase etaje și șapte secții, respectiv Maternitate şi Neonatologie; Ginecologie şi Pediatrie; Neurologie; Medicină internă; Chirurgie; Cardiologie; Bloc operator şi spaţii auxiliare şi birouri. Potrivit conducerii Primăriei, spitalul va fi dotat cu 295 de paturi şi va avea aparatură medicală performantă.  Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 67 milioane de euro (construcţia la cheie), cu bani de la bugetul local și un credit bancar. Spitalul ar trebui să fie terminat în trei ani, adică în 10 septembrie 2018. D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii