Web Analytics

Primarul Ion Georgescu: ”În două locuri vor veni oamenii la anul: la Arsenie Boca şi la spitalul din Mioveni”

de | 24.12.2019 13:19 | Politica si Administratie

Conducerea Primăriei Mioveni a prezentat, joi, 19 decembrie, într-o conferinţă de presă, bilanţul instituției pentru anul în curs și proiectele pentru oraș.
Primarul Ion Georgescu a declarat că finalizarea noului spital este fără îndoială succesul anului 2019 la Mioveni: ”Vrem să facem performanță! (…) În două locuri vor veni oameni la anul: la Arsenie Boca și la spitalul din Mioveni”. Din luna ianuarie 2020, la noul spital vor începe să funcționeze angiograful și aparatul RMN.
Spitalul de la Mioveni este primul spital de stat construit de la zero în România în ultimii 30 de ani. A costat peste 60 de milioane de euro, iar construcţia în sine, proiectarea şi circuitele din blocul operator fac în aşa fel încât orice risc de infecţie nosocomială să fie redus la zero.
Edilul din Mioveni a fost însoțit la bilanțul Primăriei pe anul 2019 de către viceprimarul Aurel Costache, de secretarul oraşului, Ionuţ Badea, de managerul Centrului Cultural, Alin Călinescu, de directorul tehnic al SC S.Ed.C Mioveni, Viorel Ciobanu, de directorul general al SC Servicii Generale Mioveni, Alin Albu, de managerul interimar al Spitalului Orășenesc Mioveni, dr. Horia Trăilă și de noul șef al Poliției Locale Mioveni, Rușanu Cristian.
Am aflat astfel că, în 2019, pentru învățământ au fost alocați 7.48 milioane lei pentru cheltuieli de funcționare și 2,75 milioane pentru cheltuieli de dezvoltare.
Dar și că sănătatea a avut cel mai generos bugetul anul acesta în Mioveni, cu 5,6 milioane lei pentru funcționare (realizat 4,8 milioane lei) și cheltuieli de dezvoltare de 56,6 milioane lei (realizat 55,6). Iar sumele sunt justificate tocmai prin inaugurarea, anul acesta, a noului spital din Mioveni.
La investițiile aflate în derulare, primarul Georgescu a menționat Sala Sporturilor și extinderea rețelei de gaze naturale din cartierul Clucereasa. Iar ca proiect de viitor, realizarea unui heliport.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ce prostie mare cat desertul Sahara spune Georgescu!
    De ce sa vina oamenii la spital?
    asa le urezi tu de sarbatori ,
    mai psdistule comunist!