Web Analytics

Primarul Gheorghe Stancu a primit de la Calinic medalia „Sfântul Neagoe Basarab”

de | 1.06.2023 12:40 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

În prezenţa arhiepiscopului Calinic Argeșeanu, a unui sobor important de preoți și diaconi de la Episcopia Argeşului și Muscelului, duminică, 28 mai, la parohia Rotărești a avut loc slujba de sfințire a unor obiective de cult, respectiv a unui monument istoric și a crucii din lemn amplasate în fața bisericii din centrul comunei, dar și a troiței proaspăt restaurată și a izvorului din satul Mica.

Ierarhul i-a înmânat primarului Gheorghe Stancu de la Bascov diploma și medalia „Sfântul Neagoe Basarab“, în semn de prețuire și apreciere pentru implicarea în construcția unor biserici și obiective de cult în localitate, iar acesta, la rândul său, a oferit unui tânăr preot o disticție culturală. Este vorba despre ieromonahul stavrofor Rafael Vintilă, capelanul Paraclisului Universității din Pitești, care a primit distincția pentru susținerea duhovnicească a creștiinilor din Bascov, dar și pentru conservarea patrimoniului autentic bizantin.
La acest eveniment au participat vicepreședintele CJ Argeș, Adrian Bughiu, senatoarea Cristina Stocheci, aleși județeni și locali și foarte mulți localnici.

Citește și ÎPS Calinic, despre mânăstirea athonită care se va ridica la Vlădeşti: „Am lucrat fără tobe, în discreţie!”

Citește și ÎPS Calinic, prezent la sfinţirea bisericii din Glâmbocel-Bogaţi

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *