Web Analytics

ÎPS Calinic, prezent la sfinţirea bisericii din Glâmbocel-Bogaţi

de | 17.11.2022 12:50 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Duminică, 13 noiembrie 2022, a avut loc un eveniment deosebit în localitatea Bogați și anume sfințirea bisericii din Glâmbocel (Godinaci).
Demn de precizat că generația actuală nu a participat niciodată în comuna Bogați la o astfel de rânduială bisericească având în vedere faptul că sfințirea ultimei biserici (Sfinții Împărați Constantin și Elena din satul Glâmbocel) a avut loc în anul 1942, restul fiind construite între anii 1820-1887. ”Actul sfințirii unei biserici ne arată semnificația deosebită a rolului pe care îl are Biserica în viața credincioșilor, pentru sfințirea și mântuirea lor. Personal, am trăit emoțiile inegalabile ale unei asemenea slujbe atunci când a fost sfințită prima biserică pe care am construit-o într-un penitenciar. Revenind în comuna Bogați, în calitate de primar, am dorit să fac posibilă și aici construirea unui lăcaș sfânt și am început lucrările bisericii din Glâmbocel, care au fost finalizate anul acesta și va purta numele Sfântului Ioan Gură de Aur. A fost o zi istorică pentru noi, cetățenii comunei Bogați, pe care nu o vom uita niciodată.

Biserica a fost sfințită de către Episcopul Argeșului și Muscelului, Calinic Argeșeanul, împreună cu un numeros sobor de preoți din Curtea de Argeș, Bogați și alte localități. Am fost plăcut impresionat de „marea” de oameni care au participat la sfințirea sfântului lăcaș ceea ce demonstrează că trăim într-o comunitate de credincioși și, în momente deosebite, suntem alături unii de alții. Limbajul meu este prea modest pentru a exprima în cuvinte ceea ce s-a întâmplat astăzi în Godinaci”, a spus Ion Gârleanu, primarul comunei Bogați.

Citește și Petrecere, destindere şi voie bună la Ziua comunei Bogaţi

Citește și Reabilitarea drumurilor dintre proprietăţile agricole la Bogaţi

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *