Web Analytics

Primarul Georgescu a sfinţit noul spital de la Mioveni, de Ziua oraşului

de | 5.07.2017 19:57 | Politica si Administratie

17 spital3Cum sărbătoarea orașului coincide cu hramul Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, protectorii Mioveniului, slujba oficiată de ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului a fost evenimentul care a marcat deschiderea Zilelor Orașului Mioveni. Apoi a fost lansată și monografia orașului, intitulată „Mioveni – Argeș: Din trecutul și prezentul unui oraş de viitor”, o valoroasă cercetare științifică la care și-au dat concursul un grup de cercetători argeșeni format din dr. Leontin Stoica, dr. Cornel Popescu, dr. Iulian Boţoghină, dr. George Ungureanu, dr. Marius Cârjan şi Radu Aurel.

Surprizele serii de duminică: Marcela Fota şi Emilia Ghinescu

17 georgescuCei mai buni elevi și tineri din Mioveni, care au excelat în ultimul an prin rezultate deosebite la învățătură, competiții sportive sau concursuri și olimpiade naționale și internaționale au fost premiați și felicitați. Aceștia au primit cupe, tofee, diplome, dar și produse și materiale promoționale oferite de primăria orașului, Centrul Cultural și Grupul Dacia-Renault. Alături de prietenii din delegațiile orașelor înfrățite cu Mioveniul, prezenți în aceste zile la sărbătoarea orașului Mioveni, de conducerea Consiliului Județean, de parlamentari, consilieri locali și de reprezentanții firmelor partenere care construiesc noul spital de la Racovița a avut loc o ceremonie religioasă de sfințire a clădirii. Cum lucrările de construcție pe verticală au intrat în etapa finală, adică cea de finisare a acoperișului spitalului, s-a considerat că trebuie respectată această tradiție creștinească. Așadar, s-a marcat încheierea lucrărilor de ridicare a clădirii, urmând ca noul spital să fie compartimentat și utilat, până anul viitor. Ziua de duminică, 2 iulie, a fost dedicată iubitorilor de muzică populară. Și-au dat concursul ansamblurile folclorice de la Centrul Cultural Mioveni – „Plai de dor”, „Nova” și „Muguraşii Mioveniului”. Atmosfera de voie bună a fost adusă  şi de Centrul Cultural Județean prin Ansamblul „Carpaţi”, Ansamblul şi orchestra „Doina Argeşului”, Grupul vocal bărbătesc „Doruri muscelene”.
Surprizele serii au fost două interprete de muzică populară îndrăgite: Marcela Fota şi Emilia Ghinescu. Zilele oraşului Mioveni, desfăşurate în perioada 29 iunie – 2 iulie, s-au dovedit a fi şi în acest an un succes, autorităţile locale marcând, printr-o suită de evenimente culturale, artistice şi sportive, 532 de ani de atestare documentară.
Primarul Ion Georgescu a transmis un mesaj de mulțumire tuturor celor care s-au implicat în promovarea și organizarea Zilelor Orașului Mioveni: „Doresc să transmit mulţumiri tuturor forţelor de ordine (poliţiştilor, jandarmilor şi pompierilor), care au asigurat permanent paza, protecţia şi ordinea în oraş, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, sponsorilor, angajaţilor Primăriei şi ai instituţiilor subordonate, reprezentanţilor mass-media pentru promovarea evenimentului şi, nu în ultimul rând, miilor de locuitori care au fost prezenţi în fiecare seară de spectacol“.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole