Web Analytics

Primarul Gentea, faţă în faţă cu grofii asfaltului turnat prost

de | 22.07.2021 13:10 | Actualitate, Opinii

Aud și văd, din declarațiile sale, că primarul Gentea primește mesaje de amenințare de la diverși constructori deranjați că nu le plătește facturile, că le verifică devizele umflate și că îi pune să refacă asfaltul scuipat de mântuială pe străzile Piteștiului. Și imediat îmi aduc aminte că a dat și un exemplu de lucrare făcută în bătaie de joc, aparținând grofilor de la Comesad Drumuri. Ce mai freamăt, ce mai zbucium, că primarul își apără obrazul de piteșteni și pielea de DNA! Și că îndrăznește să zgârie puțin obrazul de șmecheri cinstiți al domnilor Virgil Dumitru și Marin Meculescu, patronii de la Comesad Drumuri.

Ca o paranteză, cei doi sfinți fără de arginți ai asfaltului, așa cum se prezintă în piață, au uitat prea devreme că firma lor a fost obligată de Consiliul Concurenței să plătească o amendă de vreo 160.000 euro. Și pen’ ce, vorba lui Caragiale? Pentru o cartelizare rușinoasă și puturoasă, în formulă de cinci băieți deștepți din Pitești, de li s-a dus buhul în toată Românica. Cât de prost sau lacom trebuie să fii, ca să faci o asemenea asociere de coviltir? Și să te rotești apoi în jurul tuciului cu bani publici, licitând la un micron sub valoarea estimată a lucrării. Asta în vreme ce tovărășii de cartel fac figurație, cu rândul, ca tu să câștigi una dintre cele cinci licitații aranjate. Dar despre ce vorbim în realitate? Nu cumva că primarul Gentea dă dovadă de instinct de autoconsevare tocmai fiindcă cere unei firme cu antecedente (și care, foarte probabil, se află într-o bază de date operativă) să refacă o lucrare?

Să nu uităm două lucruri: primo, că Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, este unul dintre cei mai longevivi și nederanjați de nimeni șefi de instituție din plan național; secundo, primarul Gentea are drept consilier personal un fost colonel SRI, care nu îl lasă să greșească.
Nu știu dacă s-au aliniat planetele, stelele sau gradele împotriva asfaltatorilor ventuză la bugetul Piteștiului. Așa cum nu știu exact ce desen tactic i s-a pus primarului în față. Cert e că omul vrea să scape de firmele neserioase și pentru asta trebuie sprijinit. Iar unele instituții au început deja să o facă. Asta pentru cine are ochi să vadă și urechi să audă.

Citește și Avertisment pentru constructorii neserioşi / Primarul Gentea le bate obrazul lui Dumitru şi Meculescu de la „Comesad Drumuri”

Citește și Consiliul Concurenţei a dat cea mai mare amendă firmei Comesad, pentru trucarea licitaţiei din 2018. Firma va ataca decizia în instanţă

 

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Bun articol, deci pana acum în era PSD asfaltul turnat de Comesad era bun, de acum încolo de când PSD nu mai are majoritate în consiliu dintr-o data firma Comesad nu mai face lucrări bune. Ce sa înțelegem? Ca noul primar PSD nu mai ia șpagă de la Comesad cum luau vechii primari PSD, Pendiuc și Ionică?