Web Analytics

Primarul din Mioveni, ironic după ce Renault i-a luat Dacia de protocol: „Probabil că trebuiau mai mulţi bani în Franţa”

de | 7.09.2022 13:47 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Home, Politica si Administratie

Adio Dacii de reprezentare la instituţiile publice!
În aceeași situație se află mai mulți șefi de instituții din Argeș, precum prefectul Radu Perianu, primarul Cristian Gentea și vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Bughiu

După ce ani la rând Dacia și-a arătat interesul față de instituțiile din Argeș, uzina de la Mioveni își dă acum cu firma în cap și pune sub semnul întrebării relația de bună colaborare pe care o avea cu primăriile din județ, Consiliul Județean și Prefectură.
Mai exact, Uzina Dacia a retras, începând cu 31 iulie-1 august, 30 de mașini de protocol puse la dispoziție instituțiilor din județ. De remarcat este că nimeni de la Dacia nu a venit cu vreo informație clară care să justifice retragerea respectivelor automobile. În plus, situația pare neclară și din perspectiva reprezenanților instituțiilor publice, având în vedere că acea colaborare aducea avantaje și de o parte, și de alta.
Le-am cerut să comenteze această decizie a uzinei, unor foști beneficiari ai mașinilor de protocol, iar răspunsurile lor, veți vedea, sunt foarte sugestive.

Citește și Ion Georgescu, despre uzina Dacia: “Bunicii și părinții noștri au contribuit la dezvoltarea acestui brand național”

Primarul Ion Georgescu: ”Sper ca prin ridicarea mașinilor de la instituțiile publice din Argeș să-și fi revenit Renault ca profit”

Pentru că Dacia rămâne emblema Mioveniului și vizibil deranjat de decizia uzinei, primarul Ion Georgescu spune că nu cunoaște motivul, dar îi urează, ironic, Daciei, spor la profit: „Am avut o mașină de publicitate care a fost retrasă acum vreo două luni. Motivul pentru care ne-a fost luată nu îl știu… Cred că e situația economică. Probabil că trebuiau mai mulți bani în Franța. Deci, profitul Uzinei Dacia stătea în mașinile date la instituțiile din județul Argeș. Sper ca prin ridicarea mașinilor de la instituțiile publice din Argeș să-și fi revenit Renault ca profit”.

L-am întrebat pe primar de ce Dacia nu a fost o imagine reprezentativă a festivalului Analogue, desfășurat weekeend-ul trecut la Mioveni, având în vedere poziția uzinei în oraș. Dimpotrivă, reprezentanții Mercedes au fost cei care au adus un exponat la festival. Tot ei au asigurat și transportul artiștilor, al staff-ului sau al publicului: „Întrebați-i pe cei de la Dacia de ce nu a fost expusă o mașină de-a lor în locul celei de la Mercedes. În primul rând, au și fost întrebați, au primit și scris, pentru că știam că vor ieși discuții. Au refuzat. Ce a fost acolo, la Analogue, a fost cu bani. Toți cei care s-au aflat înăuntru au fost cu bani. Mercedes a expus acea mașină, dar a dat cinci limuzine pentru transportul artiștilor și al staff-ului tehnic, cu șoferi cu tot, de la aeroport până la festival și la hotel. Plus că au mai fost încă patru turisme puse la dispoziție tot de ei. Le mulțumesc celor de la Mercedes pentru că s-au gândit. Probabil că e jenant ceea ce a făcut Dacia, dar mă rog.”

Citește și Dotări de 4,9 milioane de euro la Spitalul Mioveni

Prefectul Perianu: „Nu s-a mai prelungit contractul. Întrebați-i pe ei de ce”

„S-a dat de la Dacia doar o mașină pentru prefect, care a fost și restituită. În momentul de față folosesc mașinile Prefecturii în interes profesional și mașina personală în interes personal”, a continuat prefectul.
Pe „nu știu!” l-au luat în brațe și primarul Cristian Gentea și vicele CJ Argeș, Adrian Bughiu. Ei spun că au primit doar documentele prin care li se aduce la cunoștință că le vor fi retrase mașinile și… cam atât.

Cristian Gentea: „Probabil, a fost vorba de economie internă, nu știu”

„S-a dat o mașină pentru primar, care a fost și luată. Am primit documentația, actele, iar la 31 iulie a fost luată mașina. Vă dați seama că eu, ca primar, n-am cum să comentez. Or fi fost luate mașinile și de la alte primării, și de la Consiliu, dar nu știu dacă tot pe 31 iulie. Probabil, a fost vorba de economie internă, nu știu. V-am zis, am primit informarea aceea în care spune că va fi luat autoturismul. La final scria că-mi mulțumește și că se va asigura o bună colaborare, în continuare. Nu știu ce a vrut să spună, nu am înțeles fraza asta” , spune primarul Gentea.

Adrian Bughiu: „O întrebare foarte bună. Nu știu de ce le-au luat”

„Da, e o întrebare foarte bună. Nu știu! E o decizie de-a lor internă, deci n-am eu de unde să știu. S-au luat mașinile de la toate instituțiile la care se dăduseră. Pe cea de la Consiliu au retras-o de la 1 august, parcă. Acum folosesc o mașină mai veche de-a Consiliului. Repet, nu știu de ce le-au luat”, ne-a spus Adrian Bughiu.

Citește și Primarul Cristian Gentea, în vizită la adăpostul de câini de la Smeura

Citește și Adrian Bughiu: „Primăria Câmpulung a cerut 2,6 milioane lei de la CJ pentru panseluțe și copăcei, nu pentru vreo investiție în infrastructură”

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Mai mergeți bă și cu mașinile voastre, sau cu autobuzul. La ce salarii nesimțite aveți, v-ați ofticat că nu mai aveți pomană de la Dacia.

    Răspuns
  2. istetul asta de Georgescu chiar este primar? Cum stabileste el bugetul daca nu are cunostinte minime de econimie?

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *