Web Analytics

Ion Georgescu, despre uzina Dacia: “Bunicii și părinții noștri au contribuit la dezvoltarea acestui brand național” 

de | 20.08.2022 12:16 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Primarul de la Mioveni, Ion Georgescu transmite un mesaj cu ocazia aniversării a 54 de ani de la inaugurarea Uzinei Dacia de la Mioveni. 

“La mulți ani, DACIA!

Pe 20 august, 1968, pe poarta Uzinei de la Mioveni, ieșea primul autoturism DACIA! 

Uzina de Autoturisme de la Mioveni sărbătorește, astăzi, 54 de ani de existență a unei mărci autohtone cu care se identifică majoritatea argeșenilor și nu numai. 
Citește și: Uzina Dacia împlinește 54 de ani de la inaugurare

Nu cred că este român care să nu aibă vreo amintire cu această maşină. Fie că a avut părinţi care deţineau o Dacie, fie că a făcut şcoala de şoferi pe Dacia, fie că el însuşi a condus pentru mult timp cea mai cunoscută marcă românească de maşini, Dacia rămâne legată de fiecare dintre noi, mai tineri ori mai bâtrâni. 


Citește și: România, printre țările cu cele mai vechi mașini în Europa 

Noi, cei din Mioveni, trebuie să fim cu atât mai mândri, cu cât conștientizăm că bunicii și părinții noștri au contribuit la dezvoltarea acestui brand național, iar unii dintre noi, chiar acum asistam din halele Uzinei, cum sub ochii noștri și din mâinile noastre, se scrie istoria modernă a Dacia.

Povestea Dacia merită să fie spusă în fiecare an adăugând mereu detalii care să ne facă mândri de cel mai cunoscut brand autohton.

La mulţi ani, Dacia!”, a transmis edilul. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *