Web Analytics

Adrian Bughiu: „Primăria Câmpulung a cerut 2,6 milioane lei de la CJ pentru panseluțe și copăcei, nu pentru vreo investiție în infrastructură”

de | 28.01.2022 11:24 | Actualitate, Politica si Administratie

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu vine cu un atac la adresa Elenei Lasconi și aduce aspecte care lămuresc situația bugetară de la Câmpulung și orice alocare de fonduri pe criterii politice.

„Înțeleg că, dinspre Câmpulung, există o doamnă primar care tot încearcă să bage capul în fotografie și lansează tot felul de atacuri la adresa PSD și a Consiliului Județean pentru a-și acoperi incapacitatea de a gestiona administrativ municipiul. Această poziție a mea nu este un răspuns pentru doamna primar, ci o încercare de a lămuri anumite aspecte câmpulungenilor, indiferent de opțiunile lor politice. Am criticat mereu, și o voi face și de acum încolo, orice alocare de fonduri pe criterii politice. Actuala conducere a CJ Argeș a stabilit de fiecare dată ca indicatorii să fie dați de necesități și investiții.

Citește și: Vicele Adrian Bughiu i-a înmânat “Placheta de excelență” campioanei Mariei Claudia Nechita

Doamna primar s-a plâns de fondurile primite din partea Consiliului Județean Argeș. Pentru a-i lămuri pe câmpulungeni, le aduc la cunoștință că, în 2020, Primăria Câmpulung a primit din partea Consiliului Județean 130.000 de lei pentru extinderea rețelei de distribuție de gaze naturale pe strada Maramureș, deci pentru un obiectiv cât se poate de concret.

Anul trecut, Consiliul Județean nu a mai alocat fonduri municipiului Câmpulung dintr-o rațiune foarte simplă. Pentru toate primăriile din județ, Consiliul Județean a primit 28,8 milioane lei, prin Legea bugetului de stat pe 2021. În același an, Câmpulungul a primit, direct de la guvernul PNL-USR, 12 milioane lei. Adică aproape jumătate din suma pe care județul a avut-o de împărțit la toate cele 102 localități din județ!

Nu mai pun la socoteală că, într-un an în care Consiliul Județean a investit sume uriașe pentru lupta împotriva pandemiei, în care am renunțat la aproape toate evenimentele majore din dorința de a face economii și a îndrepta fondurile către investiții, Câmpulungul a avut de tocat 2 milioane de lei pentru evenimentul „Câmpulung. Capitala Scrisului Românesc”. Un eveniment care, așa cum evidenția chiar presa din Câmpulung și din județ, a fost un uriaș fiasco. Nici nu avea cum să iasă altfel, când doamna primar spunea despre Neacșu, autorul scrisorii, că ar fi fost primar al Câmpulungului!

Citește și:Adrian Bughiu: “Este în puterea noastră să salvăm vieți!”

Să le mai explicăm muscelenilor care încă se mai încred în doamna primar că, în 2020, Primăria Câmpulung înregistra un excedent de aproape 6,5 milioane lei, la un nivel de încasări realizate de aproape 39 de milioane de lei, pentru ca, în 2021, an de grație cu un mandat plin al vedetei tv, excedentul să fie de 20,3 milioane de lei, la un nivel de încasări realizate de 41,4 milioane de lei. Adică, practic, jumătate din buget!

Așadar, despre ce vorbim aici? Doamna primar nu prea înțelege nici cum să citească un buget, darămite să îl gestioneze. Problema, dragi câmpulungeni, nu este nicăieri în altă parte decât acolo, la conducerea Primăriei Câmpulung! Aceeași conducere care a ajuns de râsul lumii în toată țara, nu mai spun de ilegalitate, când a desființat serviciul ISU din cadrul Primăriei! Îmi pare rău să o spun, dar nu poți spune că faci administrație când te ocupi doar de PR!

Administrația nu se face după prompter, se face cu știință și având o echipă profesionistă în spate, iar aerele de starletă de televiziune nu prea merg atunci când trebuie să te ocupi de problemele reale dintr-o comunitate. Like-urile de pe Facebook nu înseamnă că știi ce faci!

Citește și: Marius Nicolaescu şi Adrian Bughiu, noii vicepreşedinţi ai CJ

V-am prezentat cifrele seci care arată de a conduce, de a gestiona dezvoltarea unei localități. Nu vi se pare ciudat că urbea arată așa cum arată, iar imaginea proiectată de doamna primar este una care rivalizează cu marile capitale europene? Tot cam așa cum spunea că vrea ca secția de oncologie să ofere servicii care să rivalizeze cu cele din Europa, nu cu cele din București, dar compartimentul pe care l-a prezentat ca funcțional nu are nici măcar avizul ISU?

Tot cam așa stau lucrurile și cu numeroasele acuze și declarații tendențioase care vizează situația actuală a Spitalului Municipal. Una dificilă, este adevărat dar, din nou, doamna primar nu înțelege mecanismele și îi dezinformează pe musceleni. Motiv pentru care nici nu doresc să intru în polemici pe această temă.

PS: Tot pentru o corectă informare, anul aceasta, Primăria Câmpulung a cerut de la Consiliul Județean 2,6 milioane lei pentru amenajare spațiu verde zona Grădiște, aproape 1,3 milioane lei pentru amenajare spații verzi pe strada Alexandru cel Bun și aproape 1,5 milioane lei pentru amenajare spații verzi Prichindelul- strada Revoluției cu strada Gruiului. 5,4 milioane de lei! O sumă uriașă pentru iarbă, panseluțe și copăcei, nu pentru vreo investiție în infrastructură!”, a scris vicepreședintele CJ Argeș pe pagina sa de Facebook.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii