Web Analytics

Primarul de la Berevoești, Bogdan Proca, a rămas fără mandat

de | 23.08.2021 09:52 | Actualitate

 Prefectul județului Argeș,  Emilia Mateescu a semnat, vineri, 20 august,  ordinul de încetare a mandatului primarului comunei Berevoești,  Bogdan Proca.   Aceasta, deoarece sentinţa prin care acesta a fost condamnat pentru că şi-a angajat ilegal tatăl ca şi consilier personal a devenit definitivă după ce Bogdan Proca a renunţat la apel. Sentinţa iniţială fusese dată în ianuarie a.c. de Judecătoria Câmpulung, iar în martie, la Curtea de Apel Piteşti, Bogdan Proca a anunţat că renunţă la atacarea sentinţei.

Citește și Verdict de conflict de interese pentru primarul de la Berevoeşti / Proca jr., condamnat pentru „infracţiunea de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane”

Pe 14 ianuarie a.c.,  acesta a fost condamnat la un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe o perioadă de supraveghere de doi ani şi interdicţia de a ocupa şi de a fi ales în funcţii publice timp de trei ani. Vă reamintim că în iulie 2012, Bogdan Proca a semnat o dispoziţie prin care şi-a angajat tatăl,  fostul primar Gigi Fănel Proca, în funcţia de consilier personal, acordându-i un salariu lunar de aproape 1.200 lei, salariu pe care tatăl său l-a încasat  până în martie 2013. Bogdan Proca  poate ataca decizia instituției prefectului,  în instanţă,  în termen de 10 zile de la comunicare.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii