Primarul Cristian Gentea: “Piteștenii vor admira aranjamentele florale și grădina de lalele din Piața Primăriei”

de | 21.04.2021 03:20 | Actualitate, Politica si Administratie

Ieri, 20 aprilie 2021, s-a desfășurat, la Primăria Pitești, conferința de presă lunară, la care au participat, alături de primarul Cristian Gentea, cei doi viceprimari, Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu, precum și city-manager-ul  Lucrețiu Tudor.

Primarul Gentea a prezentat sinteza proiectului de buget pentru anul 2021, care va fi supus la vot în ședința de Consiliu Local din data de 22 aprilie. A fost, de asemenea, expus stadiul proiectelor aflate în desfășurare: reabilitarea Bazinului Olimpic, modernizarea infrastructurii de transport public, Parcul Lunca Argeșului 3. Propunerile și ideile generate de întâlnirile cu reprezentanții investitorilor din domeniul HoReCa, precum și cu specialiști în domeniul arhitecturii au fost menționate ca puncte de analiză pentru realizarea unui proiect unitar de dezvoltare a parcului.

 

 

CITEȘTE ȘI: Vor începe lucrările la domeniul schiabil de la Ghițu-Molivișu

 

 

 

Edilul Piteștiului a mai transmis principalele puncte de discuție pe care le-a ridicat în cadrul întâlnirii cu ministrul Cseke Atilla, a vorbit despre oportunitățile facilitate de susținerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, dar și despre proiectul unui drum expres Mioveni – Pitești. A anunțat, de asemenea, lansarea unei consultări publice privind reconfigurarea utilitară a spațiului Piața Prundu.

Cei doi viceprimari și administratorul public al Piteștiului au răspuns întrebărilor presei locale, prezentând punctele prevăzute în proiectul de buget pe care le susțin cu precădere.

 

 

 

CITEȘTE ȘI: 20 APRILIE – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PRESEI LIBERE

 

 

 

În privința organizării celei de-a 44-a ediții a Simfoniei Lalelelor, edilul a precizat importanța de a trata cu maximă seriozitate restricțiile impuse de hotărârea de guvern care prelungește starea de alertă și interzice manifestările publice în localitățile cu rată de infectare mai mare de 1,5 la mia de locuitori. Astfel, și în acest an, Orașul Lalelelor va marca încă o ediție a festivalului florilor fără niciun fel de manifestări sau evenimente publice:

„Piteștenii vor admira doar aranjamentele florale și o grădină de lalele în Piața Primăriei. În fiecare mare cartier va fi realizată câte o „colină de flori”. Simfonia Lalelelor este în tot orașul”, a declarat primarul Piteștiului, Cristian Gentea.

Antoniu Neguț

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii