Web Analytics

20 APRILIE – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PRESEI LIBERE

de | 20.04.2021 08:46 | Actualitate, Politica si Administratie

La iniţiativa organizaţiei “Reporteri fără frontiere”, în fiecare an la 20 aprilie este marcată ziua internaţională a presei libere.

Sărbătoarea a fost instituită în anul 1991.

 

 

CITEȘTE ȘI: Alina Gorghiu: „Românii ne-au acordat încrederea pentru o guvernare serioasă, nu pentru scandaluri din orgolii personale”

 

 

Jurnalismul, în toate formele sale, rămâne o profesie sub presiune, ameninţată în permanenţă în diverse colţuri ale lumii, dovadă stând victimele care se înregistrează an de an. Rămân numeroase cazurile de jurnalişti care mor, sunt răniţi sau încarceraţi pentru curajul de a spune adevărul.

Organizaţia “Reporteri fără frontiere” militează de peste 3 decenii pentru libertatea presei şi a celei de exprimare în întreaga lume.

 

 

 

CITEȘTE ȘI: Președintele PSD Argeș, Ion Mînzînă: „Partidele coaliției de guvernământ se ceartă pentru putere, orbite de orgoliul politic și nepăsătoare față de problemele oamenilor „

 

 

 

La 3 mai, este celebrată ziua mondială a libertăţii presei, hotărâtă de Adunarea Generală a ONU în anul 1993. Potrivit “Declaraţiei de la Windhoek” (Africa de Sud), “o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a oricărei societăţi democratice”.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii