Web Analytics

Primarul Cristian Gentea, mesaj de felicitare militarilor care lucrează în Arhivele Militare Române: „La mulți ani!”

de | 26.07.2022 14:02 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a transmis un mesaj de felicitare militarilor care lucrează în Arhivele Militare Române:

„Arhivele Militare Naționale Române sunt, din 1922, autoritatea în domeniul istoriei militare. Din 1973, Depozitul Central de Arhivă al Ministerului Forţelor Armate a fost mutat de la Râmnicu Sărat la Pitești, în fosta cazarmă a Regimentului 4 „Argeș”, unde se află și în prezent.

Citește și: O supraviețuitoare a ororilor din închisorile comuniste vine la un eveniment special în cadrul proiectului Școala de Vară “Fenomenul Pitești”

La Pitești avem așadar un tezaur: documente de maximă importanță pentru analiză și înțelegere a evenimentelor petrecute în diferite campanii militare din spațiul românesc, din centrul și sud-estul Europei.

Arhivele Militare sunt, de asemenea, păstrătorii mărturiilor de care are nevoie fiecare generație a unei etape istorice, iar tinerii au nevoie să studieze obiectiv istoria pentru a se maturiza identitar într-un stat suveran și independent! La mulți ani, Arhivelor Militare Naționale Române! Felicitări angajaților săi, pentru misiune și realizări!”, este mesajul transmis de primarul Gentea.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Am lucrat ,acolo,si si-au batut joc de mine,de cate ori i-am scos din rahat cu lucrările mele,adică petitiile pensionarilor militari.Asta e UM O2405 PITESTI,ca in toata armata romana o afacere de familie.Nu aveam fata de nevastă de apevisti sa pot sa lucrez in continuare.Florea,mai e comandant acolo?

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *